Paraziti z Wall Street sežrali své hostitele. Váš penzijní plán a americká ekonomika

( Nová kniha Michaela Hudsona )

 

Výbušný spisovatel Michael Hudson, vnímá naše kolektivní myšlení a doutnající vztek v našich srdcích. Miliony Američanů mají již dlouho podezření, že jejich neschopnost dostat se finančně dopředu, je úmyslná konstrukce centrálních plánovačů Wall Street. Nyní Hudson v elegantním, ale smrtícím, obvinění systému tvrdí, že vaše pokračující boje s finančními problémy nejsou odrazem vašeho nedostatku talentu nebo výkonu, ale jediným možným výsledkem finanční pijavice, sající krev z vašeho těla, z vašeho penzijního fondu a vaší ekonomické budoucnosti.

 

Ve své nové knize “Killing the Host,” (Zabíjení hostitele) Hudson dokonale a  nádherně zachycuje cestu od původní role Wall Street jako alokátoru (rozmísťovače) kapitálu na jeho dnešní parazitismus, který nahradil zavedený americký kapitalismus,  jako politicky vnucený ekonomický model v celé Americe.

 

Tuto knihu musí číst všichni, kdo doufají, že je možné uniknout nejzkorumpovanější éře v americké historii, s košilí prolezlou parazity, zpět.

Největší síla Hudsonovy práce spočívá v kapitolách popisujících, jak tito finanční paraziti napálili naši společnost, aby je přijala jako normální, produktivní část, naší ekonomiky.

 

S ohledem na to, že se píše o tisících ďábelských tricích čtyři dny v týdnu na  Wall Streetské parádě,  s každým otočením stránky v "Zabíjení hostitele" přicházejí trefné příklady.  Z  dobře umístěných článků  v listu Wall Street Journal na  žádosti čelní skupiny po více prospektech Wall Streetu  v New York Times, se vyvinulo využití špinavých zákulisních způsobů. V nich byla korporátní řeč postavena na stejnou úroveň s řečí u Nejvyššího soudu USA. Rozhodnutím   soukromého soudního systému Wall Streetu  a  multi-milionovým dolarovým machinacím bratrů Kochů vštípila Ayn Randová značku "chamtivost je dobrá"  v ekonomických částech univerzit po celé Americe.

 

Amerika se stala jemně vyladěnou kleptokracií s rozsáhlou sofistikovanou základnou Public Relations (vztahů s veřejností).

 

Jak jinak vysvětlit skutečnost, jinak než vládou kleptokracie, že nejbohatší mega banky Wall Street sbírají životní pojištění výnosů a daňové výhody  z předčasné smrti pracovníků  - to vše kodifikované do práva americkým kongresem. Takže centrum zisků ze smrti je na Wall Street.  Nebo,  jak Frontline odhalily, že dvě třetiny z vašich pojistných poplatků během pracovního života, budou pravděpodobně ztraceny.

 

Přečtěte si kompletní článek

Pam Martens,  Global Research, 01.09.2015     Walll Street on Parade  31. srpna 2015

Copyright © Pam Martens, Walll Street on Parade, 2015

http://www.globalresearch.ca/wall-street-parasites-have-devoured-their-hosts-your-retirement-plan-and-the-u-s-economy/5473118

Volný překlad pro České národní listy:  P. Rejf