Pane premiére, poškozujete náš stát

 

Ráda bych touto cestou položila premiéru Sobotkovi několik otázek. Není to nic nového - v otevřených listech je zasílaly četné vlastenecké organizace. Odpovědi byly vždy vyhýbavé, nepodstatné.

Pane premiére, nechápu, proč jste patřičně nereagoval na »lehkou zmínku« bavorského předsedy H. Seehofera o možnosti spojení Bavorska a ČR v jeden celek. Podobně se nedávno vyjádřil i náměstek SRN M. Roth - jednalo se o eventuální připojení našeho státu jako sedmnácté spolkové země SRN. Nezdají se vám tyto úvahy nebezpečné a neměl byste proti nim vystoupit?

Opravdu tak věříte B. Posseltovi a spol., že se SL (Sudetenlandsmannschaft) změnil v beránka božího, kterého potřebujeme jako spojence? A k čemu?

Proč jste neprotestoval proti výroku H. Seehofera, který na sjezdu SL pronesl, že v květnu 1945 započala v Cechách jedna z nejbrutálnějších etnických čistek 20. století? Na bestiality svých soukmenovců ve druhé světové válce zapomněl.

Máte přehled o tom, kolik takzvaně přátelských česko-německých spolků a sdružení působí v naší republice a jaké je jejich zaměření? Asi ano, když jste souhlasil, aby ministerstvo D. Hermana investovalo 50,5 mil. Kč na výstavbu muzejní expozice Naši Němci v Ústí nad Labem. Iniciátorem je Collegium Bohemicum.

Kdy najdete odvahu požadovat od SRN splacení reparačního dluhu, schváleného v roce 1946 Pařížskou konferencí? TSch tehdejších 360 mld. předválečných korun, čítajících dnes tři až čtyři biliony Kč, by naší ekonomice jistě prospěly.

Proč neuplatníte své právo premiéra a neodstraníte z vlády D. Hermana, otevřeně sympatizujícího se SL a teoreticky smýšlejícího, že bychom se mohli stát 17. spolkovou zemí SRN? Není to vlastizrada? D. Herman by nezradil poprvé. Narozen židovským rodičům zradil svou víru a přestoupil na víru katolickou. V roce 1989 byl vysvěcen na kněze a stal se tajemníkem arcibiskupa Vlka. V roce 2007 požádal o laicizaci a vstoupil na cestu politickou - napřed na Policejním prezidiu poté jako ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů, kde však byl »odstoupen«. Vstoupil do strany KDU-ČSL, stal se jejím poslancem a poté i ministrem kultury. Jako člověk ohebný a všeho schopný stihl ještě pobýt ve štábu J. Švejnara, absolvovat stáž v Americe a v tiskové agentuře v Bonnu a v Bavorském rozhlase. Ke své plodotvomé práci přidal i předsednictví v české pobočce Ackermann Gemeinde, orientované zcela na SL. Lze takovému člověku svěřit naši kulturu?

Pane premiére, nepřišel již čas, abyste zastavil démonizaci Ruska a šíření lživých zpráv o přípravě napadení našich a jiných zemí tímto státem? Myslím, že je zcela průhledná takto taktika, která by zdůvodňovala přítomnost cizích vojsk na našem území pod záminkou obrany našeho státu před těmi, kteří nás osvobodili od hrůzy války a od plánované genocidy našeho národa před více než 70 lety.

Nevím, zda si uvědomujete, že vaším postojem v tak důležitých problémech poškozujete náš stát.

Nina ŽEČEVA, Haló noviny, 30.1. 2017, str. 5