Pan  Bělobrádek jako místopředseda vlády ČR učinil i další výroky, za které by se měl, po delším kličkování, konečně omluvit


Prohlásil se za sudetského Čecha, pak po našem dotazu upřesnil svůj výrok. Je prý Čechem narozeným v Sudetech.


Můžeme vůbec potřebovat takovéhoto místopředsedu vlády ČR?


Dále pan Bělobrádek je autorem, pravděpodobně ne již originálním, pojmu o geografických Sudetech. Více originality projevil, když zavedl termín politické Sudety. Pro upřesnění dodal, že do nich zahrnuje Šumavu a Brno.



Vnucuje se další otázka na pana místopředsedu vlády. Co zbývá podle něj ještě z České republiky? Zatím ani na tuto otázku neodpověděl.



A jak svou funkci ústavního činitele ČR bere vážně prokázal, když na jeho video pozdrav, v němž oslovoval jmenovitě Horsta Seehofera a přítele B. Posselta, odpověděl ten první již v r.2015, že při vyhánění Němců jsme se dopustili zločinů proti lidskosti a ten druhý, milý přítel B. Posselt, nás obvinil jen z chladných válečných zločinů. Pan místopředseda vlády nereagoval ani potom, když jsme ho upozornili, že na Dni vlasti v Klosterneuburku jsme byli obvinění z genocida, a to za přítomnosti i některých rakouských ústavních činitelů.



Jeho odpovědi na vznesené protičeské útoky považujeme spíše za žertování, než za vyřizování našich petic.



Kdo konečně pana P. Bělobrádka přiměje k tomu, aby plnil své povinnosti ústavního činitele ČR? Někdy se nám zdá, že spíše obhajuje zájmy Bavorska, SRN, tzv. sudetských Němců než ČR.

Bude se tím někdo povolaný již konečně s plnou vážností zabývat nebo patří k věci, aby naši ´ústavní činitelé švejkovali nebo v českém dresu hráli za druhou stranu?

J. Kovář