Otevřený dopis panu kardinálu M.Vlkovi

 

 

 

Pane kardinále,

 

Vy neustále veřejně tvrdíte, že prý křesťané spolu s muslimy věří ve stejného Boha.

Jako pravověrný biskup a nástupce apoštolů Vám tedy veřejně odpovídám:

 

Už malé děti se učí pravdám křesťanské víry, že my, křesťané, věříme v Nejsvětější Trojici – Otce i Syna i Ducha svatého, ale korán a islám Nejsvětější Trojici popírají.

 

My věříme, že Ježíš Kristus je Bůh z Boha, Pravý Bůh z Pravého Boha, zrozený, ne stvořený, jedné podstaty z Otcem, a že skrze Ježíše Krista všechno je stvořeno. Korán a islám jednoznačně popírají, že Pán Ježíš je Bůh a Stvořitel.

 

Pán Ježíš odpověděl Židům (tím více muslimům), kteří se odvolávali na to, že jsou děti Abrahámovy a že mají Boha za Otce: „Kdyby byl Bůh váš Otec, milovali byste mě, neboť Já jsem z Boha vyšel a přišel jsem… Vy z otce ďábla jste a žádosti otce svého chcete činit. On byl vražedník od počátku…“ (J 8,42-44). Korán a islám Ježíše odmítají a křesťany zabíjejí. Nebo snad ne, pane kardinále?

 

Mohamed napsal svůj korán a založil islám až v 7 stol. po Kristu. Podle historických svědectví během jeho tzv. zjevení alláha upadl do epileptického záchvatu a tekla mu pěna z úst. Ptám se Vás, pane kardinále, kdo je tedy ten alláh, když výsledkem alláhovy „extáze“ bylo napsání koránu, který popírá křesťanství ve své podstatě, totiž že Pán Ježíš je Pravý Bůh, Spasitel a Pán, „skrze Něhož vše bylo stvořeno“? (Credo)

 

Aby se Vaše Eminence nemusela namáhat s odpovědí, pomohu Vám: „A kdo je lhář? Není-li ten, kdo zapírá, že Ježíš nebyl Kristus? Tento je antikrist, kdo zapírá Otce i Syna. Každý, kdo zapírá Syna, nemá ani Otce“ (1 J 2,22-23).

 

Pane kardinále, jak tedy vidíme z Písma svatého a usouzením zdravého rozumu, i malým dětem je jasné, že Mohamed je falešný prorok – jeden z antikristů (srov. 2 Jan 7) a že o vyznavačích alláha platí: „váš otec je ďábel“ (srov. J 8,44). Je mi líto, že s nimi máte společného boha. Copak Vaše Eminence nikdy nečetla Písmo svaté? Anebo snad neznáte učení katolické církve?

 

Na synodě v Konstantinopoli byl v roce 1180 přijat článek prohlašující, že alláh není Bohem Bible! Bylo rozhodnuto, že všichni muslimové, kteří by chtěli přijmout křesťanskou víru, musí před přijetím svátosti křtu vykonat obřad odřeknutí se alláha a jeho proroka Mohameda!

 

V papežské bule „Quia maior“ Inocenc III. Mohameda nazývá „perditionis filius“ (syn zatracení).

 

Papež Benedikt XVI. při návštěvě Německa citoval byzantského císaře a jeho negativní vyjádření k islámu, který je na příkaz Mohameda šířen mečem.

 

 

Vážený pane kardinále, trápí mě ještě jedna otázka, o které musíte vědět. Myslíte si, že nejvyšší velekněží Kaifáš a Annáš, když intrikami odsoudili a zabili Pána Ježíše, si byli vědomi toho, že jsou posedlí démony a zabíjejí vtěleného Boha, kterému byli povinni sloužit? Myslíte si, že oni věděli, že slouží ďáblu? Myslím, že stejně jako i Vy a s Vámi sjednocení církevní hierarchové, si mysleli, že oni jsou ti Bohem ustanovení praví pastýři Božího lidu a že hájí Boží zákony. A proč t omu tak bylo? Protože nemilovali Pravdu a neslyšeli Jeho hlas!

 

Velmi se o Vás, pane kardinále, i o všechny odpadlé církevní hierarchy, obávám, že až přijde Vaše poslední hodina a anděl smrti oddělí Vaši duši od těla a Vy budete stát před Ježíšem Kristem, že v hrůze zjistíte, že vlastně Pána Ježíše, takového jaký On opravdu je, nenávidíte a nemůžete ani snést a ani slyšet Jeho slova. A naopak, že milujete „Anděla světla“ a jeho učení, kterým Vás oklamal a svedl a s ním nyní strávíte celou věčnost v pekle.

 

Modlím se upřímně, aby se aspoň někdo z vás vzpamatoval a skrze pokání unikl tak strašnému osudu.

 

 

+ Metoděj OSBMr

Pravověrný biskup

 

 

 

29.12.2015