Odsun Němců byla věc celé Evropy

 

Petr Kosatík v seriálu článků „Sen o životě bez Němců“ dospěl k odsunu Němců. Líčí jej jako specificky československou věc.. Vymyslel ji nemravný Beneš a provedli jej nemravní Češi. Jenže to není pravda!

 

První byli vyhnáni Češi v r. 1938 z pohraničí. Následoval v r. 1939 odsun 75.000 Němců z jižních Tyrol, organizovaný Hitlerem. Po pádu Polska  byly milionové přesuny uvnitř země a z Německa. Hitler řídil i odsun Němců z Pobaltí, Bessarabie a z Ukrajiny. V SSSR došlo k velikému stěhování Němců a Tatarů. Na konci války vystěhovával Hitler  všechny Němce z území, obsazovaného Rudou armádou. Po válce bylo z 12 milionů odsunutých Němců jen 2,200 000 Němců odsunutých z Československa. Němců  se zbavovali ve všech osvobozených státech Evropy.

 

Zajímavý byl odsun z Alsaska-Lotrinska, o které bojovaly Francie a Německo po staletí. Po přechodu fronty tam přišli De Gaulleovi  Svobodní Francouzi. Zastřelili 8.000 Němců a stáhli se. Kdo chtěl, odešel.Z ostatních se dobrovolně stali Francouzi! Národnostní otázka tak byla vyřešena.

 

Prezident Beneš si odsun nevymyslel a neměl by sílu jej prosadit. Už v r. 1940 ustavilo britské ministerstvo zahraničí komisi , která zpracovala studii „Úvahy o transféru“. Opakovalo se to i v r. 1942. Odsun požadovala i polská emigrace a náš domácí odboj, zejména po heyndrichiádě. Americký profesor dr. George Glos, J.S.D., z univerzity v Yale napsal, že „základ k odsunu sudetských Němců (SN) položil Neville Chamerlain …vystřízlivěl z léčky, kterou mu nastražili pomocí exponentů německé menšiny Henlein a jeho druhové. Anglická   konzervativní strana přijala tuto myšlenku  a provedla ji. Britská vláda přesvědčila USA a SSSR.“

 

Německo po totální prohře totální války, vedené teroristickým stylem, zapříčinilo smrt 50 milionů lidí a vyvolalo všestrannou nenávist  za hrozné válečné zločiny.  V Norimberském procesu byli odsouzeni vůdci státu. V Postupimské dohodě se píše: „Německý lid začal pykat za strašlivé zločiny, jichž se dopustil pod vedením lidí, které v době jejich úspěchů … slepě poslouchal … nemůže se vyhnout odpovědnosti za to, co sám na sebe uvalil.“ Plně to platí i o SN. Odsun byl trestem za to, že i oni umožnili Hitlerovo vítězství na mnichovské konferenci, která byla začátkem druhé světové války. V odtržených Sudetech při volbách do Reichstagu dali 4.12.1938 nacistickým kandidátům 98,9 % hlasů. I tím je prokázána odpovědnost SN za zničení Československa. Odsun byl trestem ze tento politický zločin, kdy vědomě odmítli naši demokracii a dobrovolně se přiznali k hitlerovské diktatuře!

 

Stále znovu je třeba připomínat, že o odsunu rozhodla Postupimská konference 2.8.1945. Beneš  a další státnici toto rozhodnutí pouze uvedli do právního řádu daného státu. Samotný odsun řídila mezispojenecká komise tím, že rozhodovala o umístění odsunutých Němců do jednotlivých oblastí Německa. I u nás vyvolali Němci svou brutalitou obrovskou nenávist. Vždyť i v posledních dnech války, v Praze dokonce i 8. května 1945, vraždili Němci rukojmí. V Českém národním povstání zavraždili 10.000 osob. Proč, když už byli poraženi? Je známá i poslední bitva druhé světové války v Evropě u Milína ještě 11. května 1945. Toto zarputilé vraždění i na konci války vyvolalo oprávněnou nenávist Čechů!

 

Slova politiků a obsah románů, s jejichž vyhledáváním si dal výše jmenovaný autor takovou práci, byla pouze vyjádřením tehdejšího smýšlení lidí, osvobozených od teroru německých násilníků. A zdá se mi přehnané tvrzení autora, že Zdeněk Nejedlý zakazoval hrát Mozarta, Beethovena a Mahlera. Na rozdíl od nacistů nebyl nekulturní.

 

Autorova základní chyba je, že z celkového souhrnu událostí druhé světové války  vytrhl odsun Němců z Československa. Tímto manévrem způsobil, že neinformovaný čtenář si musí udělat závěr o boji zločinných Čechů proti hodňoučkým Němcům. Podstatou ideologie sudetoněmeckého landsmanšaftu je teze, že druhá světová válka byla epizodou při odsunu  SN, při němž čeští zločinci vytrhávali z náruče matek kojence a pažbou pušky jim roztříštili hlavičku. Jakoby neexistovaly Lidice, Ležáky a 360.000 zavražděných Čechoslováků. Češi neplánovali fyzické zničení SN, naproti tomu Češi měli být zlikvidováni.

 PhDr. P. Macháček