Nucená globalizace tažena zkorumpovanými bankéři přivodila konec EU

Ron Paul

1. 7. 2016  11

      

 

Libertariánská ikona Ron Paul věří, že EU už stojí na své poslední noze, nikoliv kvůli odchodu Británie, nýbrž kvůli rokům mizerné globální ekonomické politiky tažené zkorumpovanými bankéři.

 

Tento bývalý kongresman v televizi CNBC řekl, že ‚Brexit‘ je pouhým symptomem ohromného problému, který věští konec ‚nucené globalizace‘.

 

„Myslím, že EU se stane nefunkční,“ řekl Paul.

 

„Opravdu se to nachyluje ke konci. Nemyslím zítra nebo pozítří, ale lidé budou opravdu nešťastní. Konec přichází, ale není to příchod kvůli tomuto odštěpení,“ dodal Paul.

 

„Myslím, že všichni na to pohlíží, jako by to bylo jen hlasování, důležité hlasování, které vyšlo jinak, než se očekávalo, a to to vyvolalo rázové vlny na trzích, já si ale myslím, že se soustřeďují na tuto věc chybně,“ pokračoval Paul.

 

„Co této situaci předcházelo, bylo to, že jsme měli po celém světě i v této zemi uměle stlačené úrokové sazby. To způsobilo, že lidé se dopouštěli té chyby, že kupovali dluhopisy,“ vysvětloval Paul.

 

„Katastrofy nepřichází, pokud nepřijde to, co jim předchází, a tím, co připravilo jeviště pro toto, je monetární politika, uměle nízké úrokové sazby, nulové úrokové sazby,“ tvrdil Paul.

 

„Pořád je všude spousta nestability, a ta ještě nebyly korigována. A nemyslím si, že to půjde korigovat snadno,“ řekl s dodatkem, že „nám dochází pára.“

 

Paul pak podrobně vysvětloval, jak globalizace jako taková, v tom není hlavním problémem, ale že je to ‚nucena globalizace‘ tažená politiky smrtelně odhodlané dosáhnout centralizace moci, kterou teď lidé zavrhují.

 

„Libertariánský na svobodný trh orientovaný člověk necítí nenávist ke globalizaci, nenávidíme ale politickou globalizaci a síly, které přichází s ní a spřádají svazující aliance, a to, jak pak politici nad tím získají kontrolu, jako ji získali v Evropské unii,“ konstatoval Paul.

 

„Globalizace na svobodném trhu znamená, že máte zdravou měnu, že její přijímání je podloženo komoditou, a že máte tolik volného obchodu, kolik je jen možné, a to je globalizace, která je založená na svobodě a svobodných trzích,“ dodal tento bývalý kongresman.

 

„Není to globalizace, co je špatně, je to nucená globalizace. Do té jsme byli roky zataženi a dělali jsme to, co nám otcové zakladatelé říkali, že dělat nemáme, ti říkali, nenechte se zatáhnout do těch svazujících aliancí,“ vysvětloval Paul.

 

Paul rovněž dodal, že „svobodu nelze získat přes nafukování akciového trhu,“ a uvedl, že selhání určitých evropských ekonomik přišlo přes devalvace jejich měn. „Když zničíte měnu, zničíte i střední třídu,“ konstatoval Paul.

 

Na druhém konci politického spektra über-globalista Henry Kissinger vyhlásil, že odpovědí na problém rozpadající se Evropské unie je zformování ještě VÍCE svazujících aliancí.

 

Kissinger řekl, že Británie by neměla být potrestána, „jako kdyby uprchla z vězení,“ a argumentoval, že další země, zvláště US, by na Británii a další měli pohlížet jako na „potenciální krajany.“

 

„Potrestání Británie nevyřeší problém, jak provozovat společnou měnu při absenci společné fiskální politiky mezi zeměmi s nesourodými ekonomickými potenciály nebo jak definovat unii, jejíž schopnost dosáhnout společné politické strategie daleko od základu zaostává za jejich ekonomickými a administrativními schopnostmi,“ napsal Kissinger.

 

„Hlasování za Brexit vyvolalo úzkost na dvou kontinentech a mezi všemi těmi, kdo závisí na stabilitě, kterou jim unie z podstaty svého účelu poskytuje,“ dodal Kissinger s tvrzením, že „potřeba obnovy důvěry nebude vyřešena vzájemným obviňováním.“

 

Kissinger v podstatě říká, že trestat lidi za odmítání nucené globalizace povede jen k tomu, že se od tohoto konceptu ještě více odvrátí.

 

„Aby Evropa s Amerikou inspirovali k důvěře svět, musí předvést důvěru v sebe samé,“ řekl tento Bilderberský pohlavár.

 

Zdroj: prisonplanet.com

http://www.ac24.cz