Novým předsedou Svazu vyhnaných byl opět zvolen B. Fabritius –

Předsednictvo odráží rozsah úkolů sdružení

 

2.12. 2016 Svaz vyhnaných na svém spolkovém shromáždění na hesenském zastoupení v Berlíně opět zvolil s vynikajícím výsledkem poslance spolkového sněmu Dr. Bernda Fabritiuse předsedou. Získal 142 z 144 platných hlasů. To je 98,6 procenta.

 

Místopředsedy byli zvoleni:

Stephan Grigat, Renate Holznagelová, Christian Knauer, Stephan Mayer spolkový poslanec, Albrecht Schläger a Reinfried Vogler.

 

Dalšími členy předsednictva byli zvoleni:

Waldemar Eisenbraun, Raimund Haser zemský poslanec, Milan Horáček, Siegbert Ortmann, Egon Primas, zemský poslanec a Stephan Rauhut.

Předsedkyní Svazu žen v BdV byla zvolena Dr. Maria Werthanová a předsedou Svazu zemědělců v BdV Christian Walter, kteří jsou z titulu funkce členy předsednictva.

 

Nové vedení odráží širokou škálu úkolů sdružení. Také ukazuje, že obnova funkcionářů uvnitř organizace se již podařila.

 

Fabritius, který se jako předseda podvýboru Spolkového sněmu, pro zahraniční kulturní a vzdělávací politiku, vrátil až ráno ze zahraniční cesty z Varšavy, uvedl mimo jiné: "Naše sdružení je stále více vnímáno jako spolehlivý a kompetentní partner. Jako konstruktivní zástupce pro vyhnance z vlasti, emigranty a navrátilce, přinášející řešení problémů. Podařilo se nám sdělit veřejnosti, že jsme zastánci lidských práv, mezinárodního porozumění a smíření ve sjednocené a mírové Evropě. Není v nás nenávist k těm, kteří nám ublížili, ale ochota podávat ruku našim východním sousedům - dokud nebude přijata, a my s našimi žádostmi nebudeme úspěšní." Pokrok v pravdivém a otevřeném vyrovnávání se s minulostí , stejně jako poradenství a péče o repatrianty a přistěhovalce, včetně dnešních obětí útěku a vyhnání, zůstávají i nadále našimi důležitými oblastmi odpovědnosti.

 

Sudetendeutscher Pressedienst (SdP)

Rakousko