tlit

Německé bezpečnostní složky vyzývají k okamžitému zastavení ilegální imigrace

27.10.2015  

 

Spolková zpravodajská služba (BND), Spolkový úřad vyšetřování (BKA - obdoba americké FBI) a Úřad na ochranu ústavy ostře varují před imigrační politikou Angely Merkelové.

 

Úřady již nemohou zaručit bezpečnost v zemi a očekávají v Německu radikalizaci. Vyzývají k okamžitému zastavení nekontrolovatelného přistěhovalectví.

 

Mezi úředníky vládne zmatek a velká nervozita, ale vnitřní kruh kolem Merkelové se dosud plně podřizuje jejímu vedení.

 

BND, BKA a Úřad na ochranu ústavy tvrdí, že v současných chaotických podmínkách již nemohou dále plnit povinnosti v souladu se svým zákonným mandátem.

 

Nepodepsaný dokument, který koluje mezi vysoce postavenými bezpečnostními úředníky spolkové vlády, uvádí:

 

    „S přihlédnutím k počtu migrantů a k existenci paralelních společností v Německu není integrace mnoha stovek tisíců ilegálních imigrantů možná. Místo kontrolované imigrace sem importujeme islámský extrémismus, arabský anti-semitismus, národní a etnické konflikty jiných národů a odlišné právní a sociální povědomí.

 

    Německé bezpečnostní úřady nejsou a nebudou schopny řešit tyto importované bezpečnostní problémy a následné reakce části německé populace.“

 

Podobné obavy již vyjádřili i mezinárodní bezpečnostní experti a německá Policejní unie.

 

Otevřená varování, předkládaná opakovaně bezpečnostními složkami, však naráží na „hluché uši“ nejvyšších úředníků spolkové vlády.

 

"Vysoký příliv lidí z jiných částí světa povede v naší zemi k nestabilitě," varuje vysoce postavený bezpečnostní úředník. Muž, který stejně jako mnoho dalších vysokých činitelů nechce být jmenován, protože se obává represí, pokračuje:

 

"Současnou politikou vyrábíme imigrační extremisty. Občanská společnost se radikalizuje, protože většina občanů nechce toto přistěhovalectví, které je jim vnuceno politickou elitou. Zažijeme odchod mnoha lidí z tohoto konstitučního státu.

 

V prvé řadě potřebujeme obnovu právního stavu. Federální vláda nemůže bránit federální policii v odmítání cizinců, kteří se chtějí dostat do Německa bez povolení k pobytu. Pokud cizinec nemá právo k pobytu, je povinností federální policie jej odmítnout bez ohledu na odlišné instrukce federální vlády.“

 

Již od poloviny července chtěla federální policie zamítat vstup žadatelům z bezpečných zemí původu, ale bylo jí to zakázáno nařízením Ministerstva vnitra, podle kterého nesměl být žadatel o azyl odmítnut hned na hranicích. Bezpečnostní experti – většinou zkušení právníci – nad tímto příkazem vrtí hlavou. Zákon hovoří jasně. Zkušený právník sepsal dokument, který koluje po ministerstvu a v něm je uvedeno:

 

„Na cizince, který na hranicích žádá o azyl, se uplatní následující: Podle § 18, odstavce 2, čísla 1 může být cizinci odepřen vstup, pokud pochází z bezpečné země původu…“

 

A navíc:

 

„Pokud by tak pohraniční kontrola neučinila, dopustila by se podle § 96, odstavce 1, čísla 1 a § 96, odstavce 1, čísla 3 trestného činu podněcování nebo usnadnění nedovoleného vstupu cizincům a v případě opakování - pašování cizinců.“

 

Bývalý šéf Spolkové zpravodajské služby BND, August Hanning, který je šestým rokem v penzi, předložil desetibodový program, navracející do uprchlické krize právo a pořádek.

 

Navrhuje následující kroky:

 

    Prohlášení kancléřky nebo spolkové vlády, že se zastavuje registrace migrantů.

    Uzavření hranic pro migranty bez vstupního povolení s důsledným uplatňováním národního a mezinárodního práva. Odmítnutí azylového řízení u žadatelů, kteří do Německa přijíždějí z bezpečných zemí původu. Výjimky pro nezletilé, kteří cestují sami a pro rodiny s dětmi. Urychlení úředních postupů registrace a identifikace rozšířením povinností žadatelů spolupracovat s úřady a zavedením sankcí pro žadatele v případě poskytnutí neúplných či nepravdivých údajů.

    Okamžité zmrazení současného migračního toku podél tzv. balkánské cesty.

    Omezení slučování rodin. Cca 80 procent imigrantů jsou muži mezi 17 a 35 lety, kteří většinou pocházejí z početných rodin. Očekává se, že každého takového migranta budou v průměru následovat další 4 členové jeho rodiny.

    Zavést pro migranty povinnost zdržovat se v místě trvalého bydliště. Porušení této povinnosti trestat snížením či odejmutím sociálních dávek.

    Okamžitý start komplexního programu na výstavbu přístřešků, a to jak v Německu, tak i na Středním východě. Spoluúčast budoucích obyvatel na výstavbě těchto ubytovacích kapacit. Získání finanční pomoci od států v Perském zálivu a od Saúdské Arábie. Cílem bude následná repatriace migrantů do jejich domovských regionů.

    Okamžité zaměstnanecké programy, povinná integrace a jazykové kurzy pro migranty.

    Svolat summit o "migraci" se všemi sociálními skupinami, kterých se tento problém dotýká.

    Rozhovory kancléřky/spolkové vlády se zástupci obchodu, průmyslu a řemeslných odvětví s cílem zavázat účastníky k povinnému vzdělávání a zaměstnávání migrantů.

    V souvislosti s novými výzvami okamžité posílení bezpečnostních agentur spolkové vlády a státních vlád. Najímání dalších pracovníků; zaškolování a výcvik personálu ve znalostech kulturního zázemí migrantů včetně příslušného jazykového vybavení.

 

O merkelovské politice „vlídné tváře“ a „otevřené hranice“ pochybuje ve vládním táboře stále více lidí. Bývalý státní sekretář a ex-prezident Spolkové zpravodajské služby BND, August Hanning, je však dosud jediným člověkem, který navrhl podobný plán.

 

To ukazuje, nakolik jsou pod vedením ministra vnitra, Thomase de Maiziere, a kancléřky, Angely Merkelové, německé bezpečnostní složky paralyzovány.

Zdroje

 

    BND: Politische Elite zwingt Deutschland die Zuwanderung auf

    Sicherheitsbeamte warten sehnsüchtig auf Merkels "Go"