Německá populistická strana AfD zvolila nové pravicové vůdce

 

 Vytvořeno 24. 4. 2017 8:43

 

BERLÍN (AP) – Německá nacionalistická strana Alternativa pro Německo zvolila dva nové vrcholné kandidáty pro všeobecné volby v září poté, co nejznámější polička této strany Frauke Petry minulý týden řekla, že to dělat nebude. Členové AfD zvolili na svém nedělním stranickém konventu v Kolíně politiky Alexandera Gaulanda a Alice Widela.

 

V sobotu vypukly rozkoly mezi různými frakcemi těchto německých nacionalistů, když delegáti populistické AfD odmítli apel Petry, aby hledali pragmatickou politickou cestu, místo aby se proměnili na „fundamentalisticky opoziční“ stranu.

 

Alexander Gauland (nalevo) a Jörg Meuthen, výkonní vůdci německé pravicové populistické Alternativy pro Německo (AfD) vyfocení 21. dubna 2017 v kolínském hotelu Martin v západním Německu, který byl dějištěm kongresu strany AfD.

 

Gauland, 76, je jedním z nejprominentnějších členů této strany a je považován za jednoho z hlavních rivalů Petry. Weidel, 38, je konzultantem z jihozápadního Německa. Toto nové duo nejspíš stranu povede ještě více doprava.

 

Zdroj: breitbart.com