Muž za nezdařeným pokusem o převrat v Turecku? Armádní generál USA John F. Campbell. Zpráva

 

Podle konzervativního anglicky píšícího deníku  Yeni Savak,  "byl  bývalý americký velitel Mezinárodních bezpečnostních podpůrných sil (ISAF), bezpečnostní mise pod vedením NATO v Afghánistánu, organizátorem vojenského pokusu o státní převrat v 15. července v Turecku". 

 

Čtyřhvězdičkový americký armádní, zástupce náčelníka štábu (březen 2013-srpen 2014), generál Campbell převzal velení ISAF od srpna do prosince 2014. Poté byl jmenován velitelem operace rozhodné podpory NATO v Afghánistánu -  "výcviku, poradenství, pomoci, a protiteroristických misí", odkud  odešel v březnu 2016, čtyři měsíce před nezdařeným pokusem o převrat v Turecku.

 

Je třeba poznamenat, že turecké sdělovací prostředky, plně neoznámily své zdroje informací. Obsah této zprávy se však potvrzuje.

 

Podle Yeni SAVAK:  

Generál John F. Campbell byl jednou z hlavních osobností, která organizovala a řídila vojáky při neúspěšném pokusu o převrat v Turecku, oznámil zdroj blízký probíhajícímu soudnímu řízení se zadrženými při státním převratu. Campbellovi se podařilo získat více než 2 miliardy dolarů, z peněžní transakce prostřednictvím UBA banky v Nigérii pomocí příkazů CIA, pro distribuci mezi pro-převratový vojenský personál v Turecku. Probíhající vyšetřování odhalilo, že Campbell uskutečnil nejméně za dvě tajné návštěvy v Turecku od května až do dne pokusu o převrat.

 

Zpráva odhaluje, že generál Campbell spolupracoval s organizací Fethullah Gülen. Také odhaluje, že americké tajné služby a vojáci stáli za nezdařeným pokusem o převrat.

Vojenské síly ISAF, jejichž byl Campbell velitelem, mezi 26. srpnem 2014 a 1. květnem 2016, vykonaly nějaké přísně tajné schůzky na vojenské základně Erzurum a Adana İncirlik Airbase. Incirlik Airbase byla použita americkou armádou pro vedení anti-Daesh kampaně v Sýrii.

 

Vojenské zdroje uvedly, že Campbell byl muž, který řídil proces třídění/sestavování černých listin vojenských důstojníků na základně. Pokud by pokus o převrat byl úspěšný, Campbell by podle zdrojů navštívil v krátkém čase Turecko.

Zpráva se rovněž zabývá údajnými peněžními transakcemi, se zaměřením na roli Nigérijské pobočky United Bank Afrika (UBA), která údajně představovala "hlavní základnu pro peněžní transakce pro státní převrat v posledních šesti měsících". Zpráva také zdůraznila roli CIA při provádění peněžních převodů. Miliony dolarů byly převedeny z Nigérie do Turecka skupinou pracovníků CIA. Peníze, které byly distribuovány 80-členným speciálním týmem CIA, byly použity k získání generálů pro puč. V průběhu procesu vedoucího k převratu byly distribuovány více než 2 miliardy dolarů. Poté, co vyzvedli peníze z bankovních účtů, členové týmu CIA je doručovali teroristům osobně pod vojenskými šaty.

Peníze byly podle zprávy rozděleny vojenským důstojníkům, kteří byli nakloněni Gülenistům.

"Sledovány byly postoje vojáků, jejich osobnosti a rodinné zázemí. Všichni vojáci byli rozděleni do tří skupin:. Protivníků, neutrálních a příznivců "...Vojenský personál, který patřil k  neutrálním obdržel rozdílné peníze, podle důležitosti jejich postavení a hodnosti. Příznivcům,  kteří byli také klasifikováni jako "ti, kteří půjdou s námi," bylo poskytnuto obrovské množství peněz. Všichni vojáci a důstojníci v této kategorii byli považováni za oddané členy teroristické skupiny Feto.

 

Chcete-li číst celý článek v Yeni SAVAK klikněte zde

Michel Chossudovsky přispěl k této zprávě.

Copyright © Global Research News , 26. července 2016

 

http://www.globalresearch.ca/the-man-behind-the-failed-coup-in-turkey-us-army-general-john-f-campbell-report/5538083

 

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf