Mráz dnes již nepřichází z Moskvy, nýbrž z Brusele a Washingtonu

V poslední době někteří tvrdí, že pro nás Rusko představuje nebezpečí. V tomto článku přináším důkaz, že skutečné hrozby naopak přicházejí ze západu, což tito lidé ve své protiruské paranoie přehlížejí.

Zaměřím se zde na 2 ukazatele, které jsou v tomto ohledu bezesporu klíčové – a to diktování legislativy a přítomnost cizích vojáků. U obou těchto ukazatelů nyní krátce srovnám současný vliv Ruska s prokazatelným vlivem institucí v metropolích spojených se západem:

Kdyby se v Moskvě rozhodli o tom, že v ČR začne platit nějaký zákon, můžeme se tomu zvesela vysmát. Nemají tam totiž žádné páky k tomu, aby ten zákon dostali do našeho právního řádu (i kdyby snad něco podobného chtěli).

Když se v Bruseli rozhodnou, že v ČR začne platit nějaký zákon, musíme jej naopak povinně implementovat do naší legislativy. Pokud tak neuděláme a vzepřeme se, hrozí nám nejrůznější sankce – včetně toho, že nám Brusel přestane vracet na dotacích ty peníze, které mu posíláme (čemuž by šlo čelit tím, že tam tyto peníze nebudeme posílat, ale toho se od zbabělých politiků typu Sobotky nedočkáme).

A můžeme pokračovat dále. Pokud se v Moskvě rozhodnou, že nám sem pošlou vojáky (což se sice v nejbližších letech nestane, ale berme to jako hypotetickou možnost), tak je sice mohou dát do pohybu, ale sotva se dostanou za ruské hranice, armády okolních států je zbrzdí. Všechna hlavní média by začala řvát, jaký je Rusko agresor (což sice řvou i teď, ale tentokrát by k tomu měla důkaz) a hned poté by celou Evropu obsadili vojáci USA, kteří by to využili jako záminku k rozpoutání třetí světové války – na kterou jsou ostatně natěšení jak Bureš na vykvetení řepky.

Zatímco když se rozhodnou ve Washingtonu, že nám sem pošlou vojáky, tak je sem skutečně pošlou (a to už není jen hypotetická možnost, jen loni jsme to viděli hned dvakrát – nejprve to byli Dragouni, pak Operace Dunaj), a to za nadšeného potlesku biľakovců z naší vlády, rádobyopozice i mainstreamových médií, kterým tato okupace zjevně vůbec nevadí a která označují každého, kdo s tím nesouhlasí a chce ČR bez jakýchkoliv cizích vojáků, za Putinova agenta.

V obou těchto klíčových parametrech tedy jasně převažuje hrozba jdoucí od západu. Je to právě západ, odkud k nám proudí diktát legislativy i cizí vojáci. A to ani nepočítám řadu dalších skutečností. Třeba tu, že to byli západní mezinárodní kmotři, kdo dal do pohybu masivní migrační vlnu, která nás taktéž ohrožuje. Nebo že EU, která je považována za vyspělou západní instituci, přišla s nápady na masivní omezení naší svobody prostřednictvím projektů jako Indect či eCall. To vše dokazuje, že se západ paradoxně vzdaluje původním západním hodnotám.

Těm, kteří stále žijí v paradigmatu svobodného západu a komunistického východu (které již čtvrt století neplatí a jsou zde dokonce tendence k jeho přepólování), bych proto připomněl: Nebezpečí (stejně jako propaganda) nepřichází z východu, nýbrž ze západu. A bude tomu tak do té doby, dokud se nestaneme svrchovaným státem. Zdůrazňuji, že to neznamená dostat nás do ruské sféry vlivu (jak je mi podsouváno), nýbrž do sféry vlivu českých občanů.

P.S. Upozorňuji na další velkou demonstraci za svobodnou ČR bez Brusele a islamistů, která se bude konat 26. března od 14 hodin v horní části Václavského náměstí:
https://www.facebook.com/events/450472241828732/

K článku možno diskutovat na autorově blogu.