Mitrofanova pohádka o pejskovi a kočičce


Komentář Saši Mitrofanova, mi připomněl tu známou pohádka od Josefa Čapka o Pejskovi a kočičce, jak pekli dort. Pejsek s kočičkou při tom pečení totiž smíchali všechny ty dobroty najednou a přesto to nakonec nebylo ani trochu k jídlu. Podobně, jako ten komentář pana Saši Mitrofanova k migrační vlně a k problémech kolem ní.

 

Politici EU dnes hledají omluvu pro své selhání. Právě jejich naivita, hraničící přímo s úmyslem, dnes staví Evropu před neřešitelné problémy. Asi i proto i ta snaživost  Saši Mitrofanova,  jim trochu pomoci, zalíbit se.

 

Bylo tomu i v minulosti, tedy v době, kterou i on si dobře pamatuje. I tehdy  zručný manipulátor  dokázal veřejnost přesvědčit a na čas uklidnit. Media, nejen ta česká, k tomuto účelu velice dobře sloužila. Redaktoři se předháněli v těch pohádkách. V tom posledním zadaném úkolu, tedy v hledání omluvy kolem migrační invaze a problémů s tím spojených, posloužil panu Mitrofanovi i náš český důchodce. K němu pan Mitrofanov přistrčil Gustava Husáka, budovatelskou písničku a všem to mělo být  jasné….. 

 

V tom svatém nadšení, najít tu žádanou  pravdu si nevšimnul pan redaktor mohutných posilvestrovských  demonstrací v mnoha městech,  zejména té západní části Německa. Byla to  reakce německých občanů na silvestrovské výtržnosti migrantů. Pan Mitrofanov pozapomněl na stovky trestních oznámeních německých žen na pachatele silvestrovských sexuálních útoků.

 

Pokud vím, nevládne mezi nimi nostalgie po Gustavu Husákovi. Ani tam nechodí po ulicích s taškou v ruce, zamračení čeští důchodci. Přesto, jako dobrý cíl, se panu Mitrofanovi důchodci hodili. Český důchodce byl dobrý cíl, stačilo k němu přihodit nějakou tu „častušku“ z minulosti, heslo o budování….  a nepřítel je na světě.

 

Pane redaktore, český důchodce za migrační vlnu opravdu nemůže. Ani za ty silvestrovské sexuální výtržnosti v Kolíně nad Rýnem, Hamburgu, ....Svoji zapšklost, nenávist, nesměřujte prosím na českého důchodce. Ta pravda je asi někde jinde. Karel Čapek i K.Havlíček  za pravdu museli tvrdě bojovat.

 

Musel jsem Vám to napsat! I za ty české důchodce !

 

Přemysl Votava  - Praha

(České národní sdružení)

 

http://www.novinky.cz/komentare/391440-ocima-sasi-mitrofanova-migranti-jen-sirkou-v-mistnosti-plne-benzinu.html