Merkelová - Spoločnosť musí byť voči utečencom tolerantná

Berlín 18. novembra 2015

http://www.hlavnespravy.sk

 

Ve statisících se valí migranti do Evropy. Podle paní Merkelové jsme povinni je přijímat. Rozhodla o nás bez nás. Nepotřebovala k tomu ani mnichovanské kulisy.

 

My jí však říkáme, když jste si uprchlíky do Německa pozvala, starejte se o ně sama v Německu! Nechtějte je přerozdělovat po státech EU povinnými kvótami. Netlačte na nás! Nejsme vašim protektorátem.

 

Vaše rozhodnutí může platit jen v Německu, nikoliv v České republice. Mluvíte o demokracií a hodnotách a nám se snažíte diktovat.

 

Ano, máme v republice desítky tisíc migrantů z  jiných národů  z již dřívější doby. Jsou spokojeni. Češi jsou od přírody tolerantní. Netrpí velmocenskými nebo spasitelskými komplexy.

 

Asi až 80% našich obyvatel je proti většímu přijímání uprchlíků, obzvláště proti povinným kvótám, podle nichž by nám z Bruselu přidělovali migranty, V demokratické společnosti je vůle lidu zákonem, ne nějaká bruselská nařízení nebo Vaše příkazy. Nejsme poskoci, kteří skáčou, jak nám pískají.  Naši politici by neměli pod vašim tlakem obcházet a negovat tak vůli většiny.

 

Nadto nyní již víme, že mezi migranty jsou islamisté. A to znamená pro evropskou společnost velké nebezpečí.

Uprchlíky bychom měli přijímat, až po jejich prověření. Nebudeme přece připravovat krvavé lázně pro sebe samotné.

 

Rozumný politik se dovede poučit z chyb, které udělal. Vy nikoliv. Pokud dojde k dalším teroristickým akcím v Evropě, Vy za ně jako kancléřka SRN ponesete spoluodpovědnost.

K. Malý