Máme mávat nebo plakat

 

 

Máme mávat, nebo plakat? Pořádně to nevědí, ani ti politici v Bruselu. Místo direktivy k velikosti žárovek, připlaval do Evropy skutečný problém. Přitom již rok Evropou táhnou, jak nekonečný had, statisíce „migrantů“ z Afriky i ze zemí Středního východu.

Převážně mladí lidé překračují ilegálně, zcela beztrestně, naše hranice zemí EU. Stanují před našimi městy, před našimi domovy. Dokonce očekávají naši bezmeznou radost nad svým příjezdem do Evropy. Vše v duchu, „Evropo, jsme tady !  Evropo, postarej se dnes o nás, a zítra i o naše rodiny. “ 

 

Počátek této  „invaze“ hledejme ve vojenském tažení USA a NATO proti zemím, odkud dnes přicházejí tito uprchlíci. Jejich válečné tažení začalo proti Afganistanu 2001, Iráku 2003, poté i proti Libyi 2011, Sýrii 2011, … tedy již 15 let jsou válkou ničeny tyto  státy, do té doby ekonomicky prosperující. Ani po dlouhých letech války není mír v těchto zemích. Situace je  dokonce stále horší.  Tedy stejná válečná dobrodružství USA,  jako v minulosti ve Vietnamu, Laosu, Kambodži, …

 

Vyvolávání záměrných nepokojů v arabském světě, pod pláštíkem vznešených proklamací o svobodě, demokracii, přineslo jen rozvrat arabského světa. A miliony mrtvých. Tradiční přátelské, zejména obchodní vztahy, se mění v nenávist. Arabský svět  prožívá svůj kulturní a hospodářský rozpad. Poslední události mezi Saudskou Arábií a Iránem jsou toho dokladem. Příklad táhne, proto také Turecko se vydalo na cestu represe proti národu Kurdů. Jsou tam potlačována lidská práva. EU  mlčí, nebo dělá, že nevidí…., statisíce Kurdů se mohou také zítra  vydat na pochod do Evropy.

 

USA se zříkají své zodpovědnosti za tento vývoj. EU proto ponese plně následky tohoto  vývoje. Miliardy euro z našich rozpočtů půjdou na nekonečné začleňování migrantů do společnosti. Další problémy kulturní, náboženské, nevyřeší ani miliardy euro. Již dnes EU připouští, že miliony dalších migrantů zaplaví v příštích letech  Evropu. 

 

Dějiny nám přitom přinášejí mnohá ponaučení…. Naši předkové chránili i se zbraní v ruce křesťanskou Evropu. Příkladem nám může být Turky obležená Vídeň, právě té v roce 1683 přispěchal  na pomoc, polský král Jan III. Sobiesky. Naši předkové křesťanskou Evropu zachránili.

 

V minulosti se Evropa spojovala při obraně křesťanství. Společně také vítězili. Ta stará, dobrá Evropa, to je přece i Rusko, Bělorusko, Ukrajina, …. tedy ta křesťanská Evropa.  Doba se změnila. Dnes pasivní EU jen přihlíží tomuto problému. A my občané nevíme,  jestli máme mávat, nebo plakat. 

 

Přemysl Votava