Kritizovat presidenta za varování občanstva může jen nepřítel státu

 

Prý někteří politikové kritizují pana presidenta Zemana za jeho varování občanům, že v zemi se pohybuje potenciální islámský terorista z okruhu Maghribu. 

 

Za první - co je to Maghrib (psáváno též Maghreb)? Je to region severní Afriky,zahrnující země jako Maroko, Alžír, Tunis a Lybie. Již od starověku je znám z pohádek o tamních čarodějích, což se dostalo i do sbírky pověstí mytické Šahrazád.

 

Za druhé - proč by pan president "vypustil džina z láhve", jak to nazvalo ironicky Metro, denně cpané do ruky občanům zdarma, aby nahradilo jejich odpor ke kupovaným tiskovinám, kdyby neměl řádný důvod? Pan president to zajisté neučil bezdůvodně a neučinil to pro strašení občanstva, jak idiotsky vyprávějí jistí politici nebo politrukové. Pan president to učinil z důvodu péče o občany, aby jim názorně osvětlil stav, že v naší zemi se volně potlouká nebezpečné individium, které může provést teroristicky čin. 

 

Za třetí - Pan president ani nevypustil džina z láhve, ani nekompromitoval rozvědky. To vše jsou jen neprofesionální bláboly, mající ohlupovat občanstvo.Jejich cíl je jediný - opět dehonestovat a dekvalifikovat pana presidenta. Jenže občan zdaleka není takový hlupák, za něhož jej považují politici, média a politrukové. Občan si po varování nejvyšší hlavy státu opět spočítá, že v zemi nefunguje něco dobře - a to nefungují záchytné orgány k tomu určené. Co dokážou taková individua dělat, vidíme z žalostné praxe okolní Evropy - a dnes i  z dosti blízkého Berlína! Takže pokud si média a nějací ouřadové vylévají zlost na panu presidentu, měli by plakat na pravém hrobě. Pravý hrob jsou neschopné orgány, které by naopak měly panu presidentu hlásit úspěšný lov na podezřelé individuum, aby nemohlo páchat teroristické zločiny nikde v Evropě, nejen u nás! Pan president nemaří žádné vyšetřování - pan president varuje občanstvo! A žvanící a stěžující si poslanci  - například pan Gabal z KDU - by měli mlčet.

 

Příkladem ochrany občanstva nám může být Izrael. Izrael koná aktivní ochranu občanů proti takovým individuím a nepáře se s nesmyslnými diskusemi o tom, zdali někdo vypouští nebo nevypouští džiny. Izrael je přední výspa civilizace Evropy a často se sám musí bránit proti islámskému teroru, aby vůbec zajistil svou existenci a existenci svých občanů. Koná tak jen svou povinnost vůči svému lidu. 

 

Omlouvat terorismus, odlučovat ho uměle od ideologie islámu, od středověké nelidské šarii, od teroristických bratrstev jako je třeba Hamás, je prostě ohavné mnichovanství, je to ohavný apeasement těch, co připustili ve 20.století rozmach hitlerismu. A žádný pan Halík nebo Horáček to nemohou vyvrátit svými paagrumenty o migrantech jako dešti, s nímž prý nelze bojovat, nebo o islámu jako jiné cestě k Bohu (mimochodem vroubené zkrvavenými čepelemi po nemuslimských hrdlech a bombovými atentáty trhajícími nemuslimské káfiry na kusy).

 

My, obyčejní občané, a zvláště pak pozůstalí po obětech Osvětimi a nacismu i sudetismu, nebudeme volit takové strany, které trpí vředem novomnichovanství - ať jsou to lidovci, sociální demokraté, nebo někdo jiný. My stojíme za panem presidentem.

PhDr. Jiří Jaroš Nickelli