Ke kauze „Trenýrky na Hradě"

 

Presidentská standarta patří mezi ústavní symboly podle zákona č.3/1993 Sb. ze dne 17.prosince 1992, par. 5, příloha č.4. Každý kdo poškodí, zničí, ukradne či jinak znehodnotí presidentskou standartu, jedná protiústavně, protiprávně a nepřátelsky vůči státu.

 

V jiných státech se poškozování nebo napadání státních symbolů trestá velmi tvrdě a při jejich obraně může narušitel i zaplatit životem. Například může býti zastřelen ochrankou státního areálu a vládnoucího představitele.

 

Je nemyslitelné, že by se něco podobného vůbec mohlo přihodit ve státech velmocí, nebo i v malých  státech chránících svou státnost.

 

Kauza a zejména její obhájci u nás signalizují pouze jediné - hluboký rozval české státnosti a nevíru provokatérů a jejich ochránců v republiku, v demokratické právní základy státu, založeného TGM, E. Benešem a M.R. Štefánikem.

 

Kauza signalizuje, že strůjci zničení a pošlapání symbolu presidentské standarty, jsou bližší jakémukoli protektorátu pod cizí moci, nežli vlastní republice založené na principech Washingtonské deklarace a republikánské ústavnosti.

 

Tato kauza je plodem hlubokého rozvratu české společnosti, způsobenému popřevratovým havlismem-schwarzenbergismem, který potírá českou republikánskou státní ideu hůře, než jakákoli forma předchozího socialismu.

 

 

Jiří Jaroš Nickelli, předseda ČSBS Boskovice