Katoličtí spolustraníci vyčítají Merkelové imigrační politice falešně pojaté křesťanské hodnoty

Autor: -bj-

 

Jestlipak víte na jakých myšlenkových pochodech se zakládá kontroverzní imigrační politika kancléřky Merkelové? V EU, která se odřekla zakotvit křesťanské hodnoty do svého zakladatelského dokumentu a od sekularizmu spěje spíše k islamizaci, obhajuje německá kancléřka Merkel svoji dokořán otevřenou imigrační politiku - …křesťanskými hodnotami.

 

A proč ne dnes, adekvátněji, sekulárními nebo islámskými? Najednou se hodí do eurounijního politického krámu křesťanské hodnoty? Ale chyba lávky – upozorňují Merkelové katoličtí spolustraníci z koalice. Jedná se prý o překroucené a falešně pojaté křesťanské hodnoty.

 

Podle Merkelové katolických spolupolitiků Sittlera, Glücka, Seehofera a dalších se kancléřka křesťanskými hodnotami ohání farizejsky a falešně, a její imigrační politika je naopak nekřesťanská. Podle nich není vůbec křesťanské zneužívat pohostinnost německého národa, a slibovat milionům lidí ráj, aby se pak nakonec dostavila jen frustrace. Umožnit nekontrolovaný příval milionů imigrantů do Evropy rozhodně nemůže být pokládán za křesťanský, míní např. politik a angažovaný katolík z CDU Christian Sittler.

 

Naopak, že se v rádodajném nekritickém přijímání imigrantů jedná o křesťanské hodnoty, potvrdilo ve svém otevřeném dopisu na obhajobu politiky kancléřky Merkelové 45 vysokých duchovních funkcionářů katolické církve v Bavorsku.

 

Buď jak buď, jak je ale vůbec možné, že EU v kardinální a existenciální otázce jako je příval imigrantů, se v 21. století řídí křesťanskými hodnotami, nota bene falešně pojatými? Kde zůstaly hodnoty sekulární, ateistické, neopohanské a kde – dnes nejprogresivnější - islámské? Nevydala se EU v čele s kancléřkou cestou kulturního rasizmu a diskriminace a ideologické xenofobie?

http://eurabia.parlamentnilisty.cz