K vedení KSČM ale nyní ztrácím důvěru

 

Vážená redakce Haló novin,

v Haló novinách ze dne 5. února 2016 jste zveřejnili stanovisko vedení KSČM. V něm byly organizace v České republice i jinde v Evropě, které uspořádaly protestní akce v sobotu 6. února proti masové nelegální imigraci HROMADNĚ A BEZ VÝJIMEK označeny za populistické, xeonofobní až krajně pravicové. Tímto prohlášením ovšem „nálepkujete“ i účastníky a vůbec význam těchto akcí znehodnocujete. Chci upozornit, že těchto demonstrací se pravidelně účastním, stejně tak jako moji blízcí příbuzní a řada přátel.

 

Otázek, které současná podoba imigrace přináší, je mnohem více než odpovědí. Varovných zpráv přichází mnoho. Větší část imigrantů NEPOCHÁZÍ ze zemí, kde se vede válka, ze samotné Sýrie pak přichází jen zlomek imigrantů. Současná imigrace není samovolná, je až překvapivě důkladně ORGANIZOVANÁ. Přicházejí především mladí muži, pro které jsou zřetelně důležitější jiné cíle a hodnoty, než budoucnost jejich rodných zemí. Příchod imigrantů je NELEGÁLNÍ, příslušné zákony pro vstup osob na území evropských států nejsou doržovány. Většina imigrantů jsou muslimové - toto náboženství se vyznačuje netolerancí k jiným náboženstvím a životním hodnotám, jeho radikální směry dokonce přímo vybízejí k násilí. Pobyt imigrantů v Evropě stojí OBROVSKÉ peníze - ptám se, proč tyto peníze nedostanou učitelé, zdravotní sestry, mladé rodiny s dětmi nebo poctivá občanská sdružení? Nebo snad životní osudy obyčejných lidí přestávají být tématem pro KSČM??

 

Ale už jen vlastně opakuji - vše co píšu, bylo už nespočetněkrát vyřčeno a napsáno. Varovné zprávy přinášely samotné Haló noviny – a nyní zveřejňujete takové prohlášení, které veškeré protestní akce dopředu hrubě pomlouvá? Protiřečíte si! Naopak – očekával bych, že KSČM bude STÁT V ČELE všech současných protestů proti nelegální imigraci!

 

Slovenský předseda vlády pan Robert Fico prohlásil: "Nestane sa, že tisíc migrantov v Bratislave bude vulgárně obťažovať Slovenské ženy!"

 

Ano – přesně takové jasné a přesvědčivé vyjádření chci slyšet také od českých politiků! Vyjádření vedení KSČM nemohu označit jinak než jako havlisticky humanitární VÝMLUVY! Doufám, že KSČM si vezme poučení ze své minulosti a bude se více řídit přáními a prospěchem obyčejných lidí – než různými IDEOLOGIEMI.

 

Vyjádření vedení KSČM, které nerozlišuje a nezdůvodňuje, považuji za mimořádně ODPORNÉ. Jsem voličem KSČM a denně čtu Haló noviny. Ale nejen to – velmi jsem oceňoval a vážil si politiky KSČM, která přitahovala stále větší podíl občanů České republiky. Až na některé jednotlivé výjimky jsem se s programem i činy KSČM plně souhlasil!

 

K vedení KSČM ale nyní ztrácím důvěru a Haló noviny přestanu číst do té doby, než zveřejníte omluvu. Tedy než se omluvíte těm z pořadatelů a účastníků, kteří takové demonstrace pořádají a účastní se jich - ne proto, že by jiným národům a rasám přáli něco zlého a odmítali jakékoli imigranty – ale aby projevili ROZUMOVĚ ZDŮVODNITELNÉ obavy o své rodiny, blízké, o osud vlastní země a své kultury!

 

S pozdravem,

Miloš Malec