K některým otázkám kladeným na internetu

 

„Ministr kultury, který je zároveň vůdcem české katolické sekce Sudetoněmeckého Landsmannschaftu, dá na tento megalomanský protičeský projekt  50,5 miliónů korun z našich daní.

 

Jak je možné, že premiér Sobotka neodvolá ministra, který působí v tak fatálním střetu zájmů?“

 

I s dalšími otázkami se setkáváme

Co k nim říci? Pokud si dobře pamatujeme, tak nejdříve B. Sobotka přislíbil oněch 50,5 milionu korun na potřeby stálé expozice "Naši Němci" a teprve poté je uvolnilo Ministerstvo kultury.

 

Potřebné aktivity v tomto směru dosud vyvíjelo tzv. Collegium Bohemicum v čele s paní ředitelkou Mouralovou. V současnosti tato dáma zastává i funkci poradkyně premiéra Sobotky.

 

A pokud jde o pana předsedu vlády Sobotku, tak je nutné vědět, že v nedávné době vláda ČR poskytla Česko-německému fondu budoucnosti pouhých 270 milionů korun. A že tyto peníze jdou především na sudeťácké nebo jim podobné akce, snad nelze ani pochybovat.

 

Takže je velmi málo účinné snažit se apelovat na pana B. Sobotku. To zásadně byla i jeho rozhodnutí a pravděpodobně především jeho.

 

Český lid by o těchto a podobných aktivitách české vlády měl být informován, bohužel není. Důvodem je, že i tzv. české nezávislé weby, fb, jinak úctyhodné, se jaksi zdráhají takovéto informace, které máme z německých zdrojů a pečlivě je překládáme a publikujeme, v češtině jinak nejsou téměř k mání, přebírat.  Našlapují tato některá e-média, tak opatrně, že vzniká dojem, že česko-sudetoněmecko-německé vztahy jsou natolik v pořádku, že jde jen o jednotlivá pochybení, nikoliv o nějaké systematické přepisování našich dějin, v nichž se sudeti stávají oběťmi a my pak těmi zloduchy, kteří nakonec budou nuceni se zabývat i sudetorestitucemi a platit, aniž by Němci nám z reparací dali  nějakou ubohou miliardu, přestože naše nároky činí asi 360 miliard předválečných korun.  

 

Toto falešné vykreslování reality  má svůj zpětný odraz ve vědomí značné části našich lidí, kteří nepovažují za nutné na  protičeské útoky našich sousedů nějak odpovídat.  A jsme v současném marasmu. Jak z toho? Říkat našim lidem pravdu, bez ohledu na nespokojené reakce  „spojenců“, to je označení pro sudety, propůjčené jim přímo panem B. Sobotkou.  Naši lidé ani neví, jak z nás v Bavořích, v Rakousku dělají sudeti a jejich patroni zločince, kteří spáchali zločiny proti lidskosti, válečné zločiny nebo nás pasují dokonce i na genocidní zločince. Pokud naši lidé budou pravdivě a plně o uvedeném informováni,  jistě se ozvou a budou ozývat čím dál tím hlasitěji. A ve volbách pak politickým subjektům, zpívajícím podle not sudetů, dají na frak a pošlou je na ošklivec.

KJ