K mediálnímu výkonu pana Bělobrádka ohledně výroků o politických Sudetech na Šumavě a v Brně

 

Ať se na mne nikdo nezlobí, ale když vysokoškolsky vzdělaný politik prohlásí, že Šumava a BRNO jsou politické Sudety, jde dále,než Hitler.

 

Hitler se alespoň zastavil ve Svitavách a v Pohořelicích - a nikdy se neodvážil prohlásit Brno za pouze sudetské město...ani neprohlásil Brno za město se sudetskou menšinou, byla tam sice německá ostrovní menšina,ale to bylo vše. Dokonce ani při okupaci Brna Hitler nepřijal Konšelská akta,vydávaná tamními nacisty Judexem a spol. za základ historického městského práva v protektorátu...Tenkrát Hitler způsobil Judexovi, Foltovi, Schwabemu a dalším brněnským nacistům velký zármutek...

 

A co se Šumavy týče, pokud je mi známo, tamní němečtí roztroušenci (sami Němci je nazývali Streudeutsche, než ten termín po vítězstvích roku 1940 zrušili) nikdy nevytvořili ani za Rakouska ani za ČSR nějakou Sudeten Gau, nýbrž jen Böhmerwald Gau. A byli převážně na Novohradsku,odkud pocházel i Logdman von Auen, přední praporečník pangermánství, ale na vlastní Šumavě??? Kde?? V Klatovech, v Domažlicích v Lenoře, kde pak, snad jen ostrůvek v Kašperských Horách..jenž dělal binec při založení CSR a musel být pacifikován Sokoly a vojskem? Tak to je ta Bělobrádkova SudetenGau na  Šumavě??

 

O vědci politiku Bělobrádkovi by se snad dalo jen říci v tom ohledu právě tolik, co britský premiér Gladstone řekl o starém Rakousku ! "Na mapě světa nelze ukázat prstem ani na jediné místo, o kterém bychom řekli, tady Rakousko udělalo dobře". A o panu Bělobrádkovi to lze parafrázovat takto : "Na mapě jižní Moravy, jižních a jihozápadních Čech nelze ukázat prstem ani jediné místo, kde by pan Bělobrádek udělal dobře." Kdyby alespoň ukázal na pohraniční Mikulov-Nikolsburg, nebo na pohraniční Znojmo-Znaim, ale on musel ve svém katolicko prosudetském triumfalismu ukázat prstem rovnou na Brno...Brněnští Češi nepřijali Němce nikdy za své pány a smáli se jim už za I.války,když vystavili sochu Wehrmanna a pak ji porazila šalina. Za mobilizace čeští studenti na České stříkali na bílé podkolenky německých buršáků inkoust,a za protektorátu čmárali po Německé domě,jak mi to říkal otec, po tom pyšném středisku německých henleinovců a nacistů, před kterým po osvobození byly vykopány hroby padlých rudoarmějců,a kde se v jeho troskách zřítila socha germánského boha...

 

Sudeti ukradli název antického geografa Ptolemaia z jeho mapy, kde označil "Pohoří kanců" jako Sudetatayle , kráce poté užíváno jako Sudéta a Šumava se podle toho nazývala Gabréta! Jestlipak pan Bělobrádek vrátí své diplomy,nevím... A oktrojovat Čechům politické výmysly pangermánů Pergera a poté Jessera, je dosti pozdní nesmysl. Ostatně Jesser nebyl první, kdo použil název Sudety, nybrž Perger,který jako první také roku 1900 - 1901 ve svém memorandu navrhl první vyhnání 6 milionů Čechů z říše za Ural a k Ledovému moři (Viz Amortova monografie...ať si ji pan vědec najde sám)

 

Kdybychom takové věci tvrdili jako etnografové a historici, vyhodili by nás etnografy od státnic na univerzitě, ne pro politiku,ale pro blbost. Nebo mám dnes zahodit své dva diplomy - UJEP a KU, a jít do učení k panu Bělobrádkovi studovat jím přepsanou mapu Česka???

 

Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I

autor je etnograf, má čistý lustrační protokol,

a byl persekvován za minulého režimu

 

Dodáváme:

Autor je pozůstalý po oběti gestapa a příbuzný oběti Osvětimi, zahynulých na udání sudetského Němce