Jsme na rozcestí. Půjdeme sobotkovskou proněmeckou cestou, nebo upřednostníme sbližování se Slováky, dalšími státy V 4 a našimi tradičními spojenci?

 

Také hodláte založit elektronickou petici? Zdá se, že je to jednoduché a že žádná překážka ani nemůže existovat. A tak s vědomím uvedeného jsem 11. ledna 20106 založil  petici „Ne strategickému dialogu ČR-SRN! Ano strategickému dialogu ČR-SR! Nechť v referendu rozhodne svrchovaný lid!“ Poté jsem se obrátil na adresu www.petice.net/moje-petice.htm. Přišlo mi sdělení: „Po založení petice musíte počkat, než petici schválí administrátor…“ A tak od uvedeného data sleduji, zda naše petice, se objeví mezi těmi, které administrátor již schválil a vyvěsil obvyklým způsobem. A tak se dívám, dívám a do dnešního dne naši petici  mezi ostatními jsem nenašel. Utekl tedy již téměř měsíc a administrátor zřejmě petici ještě neschválil.

 

Kolik ještě dní uteče, než naše petice bude k nahlédnutí v elektronické podobě na internetu? Nevím a dokonce nevím, zda administrátor petici někdy v budoucnosti schválí a vyvěsí. Je jeho jednání standardní nebo neobvyklé? Nevím. Rozhodně se  však domnívám, že petice, jež je postavena na principu legality a demokratických principů, by se měla těšit zcela jiné přízni administrátora.

 

O co v petici především jde? Místo vládou schváleného strategického dialogu česko-německého požadujeme naopak zahájení strategického dialogu mezi Českou republikou a Slovenskou republikou. Proč? Podle snad všech průzkumů nám nejbližším národem jsou již téměř 100 let Slováci a nikoliv Němci. A též lze důvodně předpokládat, že státy V 4 a další naši tradiční spojenci jsou nám bližší než Německo. Pokud si vláda myslí, že se mýlíme, nechť vypíše referendum, v které, svrchovaný lid rozhodně a naší zahraničně-politické orientaci. Podle nás o takovéto zásadní otázce nemůže rozhodovat jen sobotkovská vláda, ale pouze svrchovaný lid. Ať již by bylo jeho rozhodnutí takové či onaké, strana, která  prohrála, by se musela demokraticky podřídit rozhodnutí lidu. Za pár měsíců se konají volby. Referendum by s nimi šlo spojit, takže náklady na něj by byly minimální. K tomu však především potřebujeme, aby vláda konečně jednala v souladu s demokratickými principy a nikoliv podle momentálních výsledků pouhého matematického hokynaření s hlasy ministrů, poslanců, senátorů.  

 

Již v minulosti jsme se setkali mimo jiné s čachrováním trafik za poslanecké mandáty. Nečasovsko-schwarzenbergská vládní koalice se jím „proslavila“ a vstoupila do dějin. Výsledek byl hrůzný. Schválení zákona o církevních restitucích bylo dílem uvedených „demokratických“ postupů. Zaznamenejme výslovně ještě jednu skutečnost. Za poslance, kteří byli „otrafikováni“, přišel do Poslanecké sněmovny mezi dalšími  jeden náhradník, který návrhu zákona o církevních restitucích dal svůj poslanecký hlas a krátce nato nastoupil do výkonu trestu odnětí svobody za korupci. Hle, jak čistě se zákon narodil!

 

V současnosti však jde ještě řádově o něco mnohem více. Naše cesta přibližování se Německu může skončit až tím, že ČR přestane existovat jako samostatný stát a stane se 17. zemí SRN. Když jsme premiérovi B. Sobotkovi několikrát za sebou položili jasně a srozumitelně formulovanou otázku, zda chce ČR transformovat v 17. zemi SRN, dosud nám na ni neodpověděl.. Již v současné době někteří naši politologové soudí, že se fakticky stáváme protektorátem Německa, jiní mluví o tom, že jsme německou kolonii. Podle našeho názoru jde o jistou nadsázku, jíž však budoucnost, pokud budeme dále nečinní, může přetvořit v realitu. Nezapomeňme též, jak se „dobře“ daří Lužickým Srbům v Německu. Jsou národem, který žije asi 1500 let na svém, původním území, přesto však je v Německu považován za pouhou národnostní menšinu, která v současnosti bojuje o svou existenci. Germanizace Lužických Srbů pokračuje.

Vzhledem  k uvedenému si vás dovolujeme poprosit o pozornost peticí, jíž níže přikládáme. Pokud můžete, stáhněte si ji, rozšiřujte a vyplněné petiční archy s jmény, adresami petentů a jejich podpisy, pošlete na uvedenou adresu. Pomozte republice, národu! Společně můžeme ochránit dějinné dědictví našich předků.

Pavel Rejf

 

 

   Parlamentu České republiky

Petice

Ne strategickému dialogu ČR - SRN! Ano strategickému dialogu ČR - SR!

Nechť v referendu rozhodne svrchovaný lid!

 

I. 1. B. Sobotka, předseda vlády ČR, charakterizuje česko-německý strategický dialog ve svém dopisu ze dne 6. listopadu 2015, Čj.: 17255/2015 - OAI: "Pokud jde o Váš dotaz týkající se tzv. strategického dialogu mezi ČR a SRN, tento dialog vzešel z mé iniciativy s cílem propojit resortní ministerstva a další relevantní aktéry s jejich německými protějšky na spolkové i zemské úrovni nad rámec běžné bilaterální agendy, ale také a především společně definovat dlouhodobější, strategické cíle na pozadí současného dění v Evropě i ve světě. V polovině minulého roku jsem proto pověřil ministra zahraničních věcí ČR Lubomíra Zaorálka přípravou koncepčního materiálu ke strategickému ukotvení sousedských vztahů se Spolkovou republikou Německo coby nejvýznamnějším partnerem a sousedem České republiky. Toto strategické ukotvení vzájemných vztahů nezahrnuje pouze resort zahraničí, nýbrž téměř veškerá resortní ministerstva a také Úřad vlády ČR.

Na základě pověření ministr Lubomír Zaorálek dne 3. července letošního roku podepsal se svým spolkovým protějškem Frankem-Walterem Steinmeierem Společné prohlášení k česko-německému strategickému dialogu coby nové platformě česko-německých vztahů. Vedle v rámci strategického dialogu definovaných prioritních témat jako věda, výzkum, inovace, rozvoj společné infrastruktury, boje proti příhraniční kriminalitě či spolupráce ve školství a kultuře či zdravotnictví, je také jednou ze stěžejních oblastí zahraniční a unijní politiky.

Dialog je primárně nastaven jako mezivládní spolupráce, ale ve své podstatě je otevřen všem aktérům relevantním po česko-německé vztahy ve 21. století s cílem posilovat vzájemnou důvěru a budovat česko­německé sousedství coby jeden z pilířů evropské stability."

2.Strategický dialog koordinují německý velvyslanec v Praze Dr. Arndt Freiherr Freytag von Lorinhoven a politický tajemník Ministerstva zahraničních věcí ČR Dr. Petr Drulák. (Z webu Velvyslanectví SRN v Praze)

3."Česko-německé vztahy ještě nikdy nebyly tak dobré, jako v současnosti", řekl ministr zahraničí Steinmeier po podpisu Společného prohlášení ke Strategickému dialogu 3.7.2015 v Berlíně. Jak dobré jsou? H. Seehofer, premiér Bavorska, před několika měsíci na sjezdu "sudetoněmeckého landsmanšaftu" řekl: V květnu 1945 začala v Čechách jedna z největších a nejbrutálnějších etnických čistek 20. století. Sudetští Němci byli zbaveni práv, cti, stali se psanci. Vyhnáni z jejich vlasti, země předků, která byla kolonizována Němci již 800 let. Zasáhlo to ženy, děti, starší osoby. Násilí v Ústí a Brně se staly symboly nelidskosti, utrpení, mučení a smrti. Dovolte mi, abych se vyjádřil velmi jasně: vyhnání sudetských Němců bylo a zůstává pro historii zločinem proti lidskosti, velkou a obrovskou nespravedlností. Hartmut Koschyk, spolkový zmocněnec vlády pro záležitosti vysídlenců a národnostních menšin, tlumočil sjezdu vřelé pozdravy kancléřky Angely Merkelová a spolkového ministra vnitra, Thomase de Maziere.

V Rakousku v září 2015 konali tzv. sudetští Němci akci, jejímž mottem byla genocida Arménů a sudetských Němců, té poslední jsme se měli dopustit my, Češi. Přítomní rakouští ústavní činitelé mlčeli. V obou uvedených případech mlčeli i přítomní naši diplomaté.

Ministerstvo zahraničních věcí ČR napsalo: Vzhledem k tomu, že česko-německé vztahy se dnes nacházejí na nejlepší úrovni ve své moderní historii, nepovažujeme za potřebné obracet se diplomatickou cestou na orgány Spolkové republiky Německo ve Vámi zmiňovaných záležitostech. (Dopis z 18.12.2015, Čj. 126392/2015 -TO). Jde jen o příklady z mnohých dalších. Běžně sudetoněmecký landsmanšaft dále požaduje zrušení Benešových dekretů, tzv. amnestijního zákona, náhrady škod. O náhradách škod vzniklých nám německou agresí, o reparacích ve výši cca několik set miliard předválečných korun, z nichž nám SRN jako nástupnický stát hitlerovské říše zaplatila zatím jen necelou miliardu korun, v dialogu česko-německém, jakož i o dalších problémových otázkách, se nediskutuje, ač podle mezinárodního práva jde o povinnost agresora uhradit škody a nárok jeho oběti na náhradu. Místo toho máme věnovat větší pozornost němčině zejména na našich školách. Nejen proto žádáme, aby dialog česko-německý nepokračoval, dokud nerozhodne o něm lid v referendu.

II. Z mnohých průzkumů vyplývá, že nám nejbližším národem nejsou Němci, ale Slováci. S nimi jsme žili 70 let ve společném státě. Na obou stranách česko-slovenských hranic jsou lidé, kteří si přejí sbližování obou národů. V tomto směru dlouhodobě a záslužně pracuje i Česko-Slovenský výbor. Žádáme, aby v době co nejkratší byl navázán zatím neoficiální česko-slovenský strategický dialog, stanoven jeho obsah a následně podepsána dohoda o jeho realizaci, která, zároveň s orientací na V4, Srbsko a naše další tradiční spojence, Německo mezi ně nepatří, povede k upevnění státnosti jak ČR a SR, tak i dalších uvedených států.

III. Vycházíme z toho, že zdrojem veškeré státní moci, jak zakotvuje Ústava ČR, je lid, a proto také by lid měl rozhodnout v imperativním referendu o výše uvedeném. V ČR lid odpoví na otázky: 1 Jste pro strategický dialog mezi ČR a SRN? Ano, NE 2. Jste pro strategický dialog mezi ČR a SR? ANO, NE. Rozhodnutí lidu v referendu, které bude mít historický význam, bude platné bez dalšího. Referendum i neněmeckou cestu rozvoje si však musíme na vládnoucí koalici, která o německém směřování nedemokraticky rozhodla bez nás a proti nám, vydobýt i svými podpisy na petici a hlasovacími lístky ve volbách.                                                                                      V Praze dne 7. ledna 2016

Petiční výbor:

Ing. Pavel Rejf, CSc.,  v.r.    Marie L. Neudorflová, Ph.D. v.r.  Prof. MUDr. Rajko Doleček, DrSc. v.r.

Sluštická 16, 10000 Praha 10         Osadní 43,170 00 Praha 7                    Urxova 2,708 00 Ostrava 8

pověřen jednáním jménem petičního výboru

 

Seznámil jsem se s peticí ze dne 7.1edna 2016 a jako projev souhlasu s jejím obsahem připojuji svůj  podpis.                             

 

Jméno, příjmení                                                 Adresa                                                     Podpis (jméno, příjmení)

 

 

 

 

 

 

Podpisové archy zasílejte, prosíme, na adresu: Ing. Pavel Rejf, CSc., Sluštická 1628/16, 100 00 Praha 10