Jaké cíle sledujete, pane předsedo vlády ČR, vůči tzv. sudetským Němcům? Jaké státoprávní změny v souvislosti s tím chystáte pro ČR?

Nenaplňuje Vaše jednání, včetně jednání některých ministrů Vaší vlády, skutkovou podstatu trestného činu, který lze obecně označit za zradu…, na tyto petiční otázky jsme odpovědi nedostali

 

VI. V této části petice jsme napsali :

Podle informací z německého tisku vím, že ještě v době, kdy byl předsedou vlády ČR P. Nečas, opakovaně u něj zasahoval ve prospěch SL Horst Seehofer, předseda zemské vlády Bavorska. V r. 2012 byla na oficiální návštěvě Prahy paní A. Merkelová, kancléřka SRN. Přestože zde strávila pouze několik hodin, našla si potřebný čas, aby u premiéra P. Nečase intervenovala ve prospěch SL, aby vláda ČR zahájila přímá jednání s vedením SL. Ano, v případě H. Seehofera a A. Merkelové šlo o nepřípustné vměšování do našich vnitřních věcí. Místo abychom proti tomu protestovali, jednali příslušní vládní činitelé v souladu s těmito intervencemi.. Již v únoru 2013 přednesl P. Nečas, který dlel v Mnichovu v čele české státní delegace, svůj podlézavý a falešný projev v zemském bavorském sněmu. Pak následovaly aféry, které P. Nečase i osobně zasáhly, a i jeho rezignace.

Brzy poté, když nastoupila Vaše vláda, se nechal B. Posselt slyšet, že pokračujete tam, kde přestala vláda P. Nečase. A začaly intenzivní mnohačetné kontakty mezi Vaší vládou, jejími členy, dalšími ústavními činiteli  s vedením  či jinými funkcionáři SL.

 

Z uvedeného i dalšího vyplývá, že Vy a Vaše vláda, zejména ministři za KDU, pan D. Herman a P. Bělobrádek, plníte zřejmě nějaké utajené dohody, uzavřené se SL, pravděpodobně  pod tlakem Bavorska  a Německa.  Kam až podle nich máte zajít? Uděláte z tzv. sudetoněmecké národnostní skupiny národ, který má právo se vrátit do původní vlasti, ČR, který má právo na restituce a odškodnění? Budeme žít v česko - „sudetoněmecké“ federaci, v níž se transformuje ČR, jak předvídala Wiesbadenská úmluva, uzavřená mezi sudety a prchalovci, a o níž mluví B. Posselt jako o vizionářském dokumentu, podle kterého „vzájemné vyrovnání“ by se alespoň orientačně mělo řídit?

 

Nebo tzv. sudetoněmecký národ bude mít právo na sebeurčení a z vlastní vůle bude žít v rámci republiky, ale bude mít plnou autonomii? Aby případně po čase se rozhodl, že se připojí k Německu i se „svým územím“ a ČR se tak dostane do mnichovských hranic?  Nebo dovolíte rozbít republiku na tři země, a to Bohemii, jak v současnosti sudeti mluví o Čechách, a na Moravu a Slezsko, aby se pak staly součástí Spolkové republiky Německo?

 

Vzhledem k tomu, že víte, že destrukci naší státnosti lid neakceptuje, mlžíte a mlžíte. Děláte postupné kroky, které vedou k cílům, o kterých my, občané republiky, téměř nic nevíme, ale jen je tušíme. Informace máme především z německy psaného tisku.  Stejně jako Vy víme, že Vaše vláda zřejmě neskončí jako ta Nečasova. Ve všech uvedených snahách Vás by s největší pravděpodobností podpořila i opoziční TOP 09 a ODS. Strašnou tíhu Vašich kroků nese a ponese ČSSD, která za Vaši politiku jako celek již platí a zaplatí. Vy o tom víte, ale jak jsem přesvědčen, nedbáte.

 

Naše otázka: Jaké cíle sledujete, pane předsedo vlády ČR, vůči tzv. sudetským Němcům? Jaké státoprávní změny v souvislosti s tím chystáte pro ČR? Nenaplňuje Vaše jednání, včetně jednání některých ministrů Vaší vlády, skutkovou podstatu trestného činu, který lze obecně označit za zradu, aniž bych specifikoval, zda jde o vlastizradu či velezradu nebo jiný zvlášť závažný trestný čin proti republice?

 

Odpověď Úřadu vlády ČR:

Pokud jde o šestou otázku týkající se údajné podpory SL ze strany vlády ČR a jednání ČR s Bavorskem, musíme uvést, že česká strana považuje uvedenou změnu stanov SL za krok správným směrem, ale nelze z toho v žádném případě dovozovat závěr, že vláda ČR podporuje SL a jeho požadavky. Pokud jde o jednání s Bavorskem, vláda ČR považuje za svého partnera primárně vládu SRN. Přesto existuje celá řada oblastí společného zájmu, která nespadá do působnosti spolkové vlády, nýbrž do kompetence spolkových zemí, a jichž se současně mohou stěží ujmout naši hejtmani či starostové. Potřeba řešit problémy v oblastí spolupráce ve školství, ochrany přírody a životního prostředí či rozvoje dopravní infrastruktury, z těchto důvodů přispěla k nastolení nové úrovně vztahů s Bavorskem v uplynulých 6 letech.

 

Náš komentář k odpovědi:

Slavný Úřade vlády, ve své odpovědi ze 4.1.2017 na naši petici píšete, že novelizace stanov „sudetoněmeckého landsmanšaftu“(SL) dosud nevstoupila v platnost. Dále uvádíte, že právo na vlast, odškodnění a restituce zakotvují  pouze interní dokumenty SL. „MZV konstatuje, žádný z těchto dokumentů nezakládá existenci výše zmiňovaných práv  z mezinárodně právního hlediska.“  A nyní uvádíte, že „že česká strana považuje uvedenou změnu stanov SL za krok správným směrem, ale nelze z toho v žádném případě dovozovat závěr, že vláda ČR podporuje SL a jeho požadavky.“

Takže jsme v situaci, že platí stanovy ve starém znění, žádných práv se SL tedy nevzdal a nadto, co je velmi podstatně, práva, o kterých mluví sudeti si pouze sami nadělili, uvedli do svých dokumentů, aniž by byla založena na mezinárodním právu, spíše mezinárodnímu právu jednoznačně odporují. Takže i kdyby se sudeti vzdali práv, tak se ve skutečnosti vzdávali práv, která nikde neměli a nemají.  A ÚV ČR básní, že jde o krok správným směrem. A právě i tímto konstatováním dokazuje, že slepě podporuje SL. Dokonce sudety prohlásil pan premiér za spojence ČR.

 

Ale slavný Úřade vlády ČR, otázky v tomto bodu zněly zcela jinak. Ptali jsme se:Jaké státoprávní změny v souvislosti s tím chystáte pro ČR?

Nenaplňuje Vaše jednání, včetně jednání některých ministrů Vaší vlády, skutkovou podstatu trestného činu,  který lze obecně označit za zradu…?

Na tyto otázky jste nám neodpověděli. Petice sem, petice tam, petiční zákon přece dodržovat nemusíme, jsme  nějaký ouřad.

 

A tak, když jsme učinili, co jsme mohli, aniž bychom na otázky dostali odpověď, odpovědi jste se, jak jsme přesvědčeni, úmyslně vyhnuli, tím silněji jsme přesvědčeni, že v zákulisí probíhají jednání o případných státoprávních změnách, chystaných  pro ČR a že sami zřejmě si kladete otázky, alespoň někteří z vás,jejichž svědomí je stále ještě živé, zda vaše jednání nezakládá skutkovou podstatu trestného činu zrady.