Jak si někteří “naši“ politici představují budoucnost

České republiky?

 

Mapka získána na internetu

 

Všimněte si na uvedené mapě, že  ČR jako celek není spolkovou zemí Německa. Nejdříve zřejmě některé kruhy počítají s rozdělením republiky na Českou zemi, Moravskou zemi a Slezskou zemi.

Jistě je důležité, když zaznamenáte, že Slovenská republika není samostatným státním útvarem, ale jaksi se rozplynula v Maďarsku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K některým konkrétnějším předmětným představám českých činitelů o republice

 

Již před několika lety PhDr. Vladimír Špidla prohlašoval, že ČR by se mohla stát 17. zemí Spolkové republiky Německo. Dodával ještě, že on by proti tomu nebyl. Kým je nyní dr. V. Špidla? Nikým menším než šéfporadcem B. Sobtky, předsedy vlády ČR. Je pravděpodobné, že představy B. Sobotky nejsou daleko od myšlení pana dr. Špidly. Pokud by tomu bylo jinak, dr. V. Špidla by uvedenou funkci již dávno nezastával. Nadto o vřelém vztahu B. Sobotky k SRN svědčí i fakt, že on sám je autorem tzv. strategického dialogu mezi ČR a SRN, jehož cílem je přivést ČR do nejtěsnější blízkosti Německa, a to ve všech státně-společenských rovinách. Příkladně tento trend vyjádřil, za nesouhlasu mnohých z nás, tím, že povýšil tzv. sudetské Němce na spojence a přátele České republiky.

 

V nedávných měsících se podobně jako dr. V. Špidla vyjádřil i Mgr. Daniel Herman, ministr kultury ČR. Řekl, že čistě teoreticky by ČR se mohla stát německou spolkovou zemí.  Místopředseda vlády dr. P. Bělobrádek vedle toho již uvádi do života termíny „geografické Sudety“ a „politické Sudety“. K těmto posledním řadí i Šumavu a Brno. Co z Čech tak  ještě zbývá, nám dosud neprozradil. Sám se kdysi prohlásil za „sudetského Čecha“, nyní se již považuje za Čecha, který se narodil v Sudetech.

 

Setkáváme se i s názory, že ČR se stává německým protektorátem nebo dokonce německou kolonií.

 

Nechceme se vyjadřovat k uvedeným názorům na budoucnost ČR.  Z hlediska ústavního je ČR samostatným, svrchovaným a jednotným státem. Na této základní charakteristice republiky trváme. Kdo jedná v rozporu s ní, jedná protiústavně a měl by být stíhán orgány činnými v trestněprávním řízení.

 

Dnes, 15. března 2017, si musíme uvědomit, že za zachování naší státnosti musíme bojovat všemi právními a politickými prostředky. Jinak o svou svobodu a samostatnost přijdeme. Dnes již nestačí jen obecné vzpomínkové projevy, ale je nutné ukázat i na ty, kteří jsou připraveni s naší svrchovaností dále kupčit a případně ji postupně dále prodávat.

 

Dnes mám v rukou, my, suverénní lid český, prostředek, kterým můžeme mnohé ještě napravit. Budou volby, nevolme nikoho, kdo nehájí zájmy republiky, zájmy českého národa. Pak budeme moci udělat řadu kroků vpřed. V imperativním referendu svrchovaný lid rozhodne o členství ČR v EU i NATO. Evropu si představujeme jako společenství svrchovaných, rovnoprávných národních států,  které v míru budou usilovat o rozšíření demokracie politické i do oblasti hospodářské a sociální.

České národní listy, 15. března 2017

Web

fb