Jak paní Merkelová přijela k Putinovi do Soči kupovat Ukrajinu

Oleg Carjov

 

Poté, co se vláda USA přestala zajímat o Ukrajinu, našel si Turčinov nové pány. Nyní těsně spolupracuje s kanceláří Merkelové. Na velvyslanectví Německa k němu připojili speciální osobu, se kterou se legálně každý týden setkává. Vlast a vládu prodával dříve a bude i nadále.

Němci měli o Ukrajinu zájem po mnoho let. Dnes touží dostat ukrajinskou půdu a metalurgii. Po Ukrajině se rozjeli němečtí podnikatelé. Merkelová vede jednání s Ruskem i s Amerikou ve snaze realizovat sen Němců doby Alexandra Něvského – kontrolu ruských zemí. Celá Rus jim na ruku nešla, ale vyhlídka na Ukrajinu byla. Ukrajina je lákala i v první a druhé světové válce.

 

Na Ukrajině je přes 40 milionů hektarů orné půdy, která je jako zboží velmi zajímavá. Němci ji chtějí kupovat.

Černozem do Německa nevyvezli za druhé světové války, nyní ji možná legálně nakoupí. Samozřejmě, že za směšnou cenu. Německo má v porovnání s Ukrajinou jen 30 % orné půdy. Na Ukrajině stojí hektar orné půdy od 200 do 500 USD, v Německu až 50 tisíc EUR.

V této situaci stojí zato si připomenout citát z Kapitálu Karla Marxe: „Zajistěte kapitalistovi 10 % zisku a bude souhlasit se vším, při 20 % ožije, při 50 % je ochoten si třeba zlámat krk, při 100 % popře veškeré lidské zákony a při 300 % není takový zločin, který by neriskoval, třeba pod hrozbou šibenice.“ A zde je zisk ještě třikrát vyšší než 300 %.

 

Krom ukrajinské půdy mají Němci zájem také o jejich metalurgii. Pokud se jim ji podaří koupit, stanou se ve výrobě kovu druzí nebo třetí na světě.

Pro realizaci svých plánů na ekonomickou expanzi musejí nejdříve zajistit expanzi politickou. Je potřeba si uvědomit, jak Rusko ztratilo své peníze, které investovalo do ukrajinských dcer ruských bank. A nejsou to poslední ztráty Ruska.

Ve své době připravovala Merkelová Klička na funkci ukrajinského prezidenta. Kličko se v Německu procvičoval, má tam dům, umí německy. Chtěla Ukrajinu získat tím, že tam nasadí svého prezidenta. Právě proto Německo podporovalo majdan. Biden ji převezl a nastrčil Porošenka. Tehdy ustoupila, ale nyní se chystá na odvetu.

 

U USA může požádat o zastoupení k řízení Ukrajiny za to, že Německo a Ukrajina pod jejím vedením budou jednat přesně podle americké politiky.

Ale co může kancléřka navrhnout Rusku? Zrušení sankcí? Není to trochu málo?

Pokud by se se všemi domluvila, potom by Avakov, Pašinskij a Parubij zatlačili na Porošenka tak, že by musel odstoupit třeba s výmluvou na zdraví. Vláda by přešla do rukou osoby jí určené.

Jsem rád, že odjíždí ze Soči rozladěná.

Převzato z Rusvesna.su

3. května 2017

Outsidermedia.cz