Jak nám lhali


V 90. letech minulého století západní propaganda mluvilo o tzv. Velkém Srbsku, které mělo údajně být cílem S. Miloševiče a dalších politiků. Co všechno vlastně toto Srbsko mělo zahrnovat? Nikdo o tom nic konkrétního nevěděl, ale někteří západní politici přesto o tom mluvili velmi „zasvěceně“.

 

Situace se však viditelně začala měnit. Srbové byli všude utiskováni. Byli vyhnání z Kosova i Chorvatska. Mnoho jich ve své původní vlasti násilně zemřelo.  Hledali nový domov v Srbsku. Na 400 tisíc jich tam přišlo. Našli jej. Útrapám Srbů však ještě nebyl konec  NATO poctilo Srbsko bombardováním. Mnoho Srbů zahynulo, či bylo raněno. Materiální škody byly obrovské.


Srbské Kosovo se stalo samostatným státem, v rozporu s rezolucí Rady bezpečnosti OSN č. 1244. Vládli zde a vládnou protisrbsky naladění kosovští Albánci. Srby vypudili z jejich domovů, jejich majetek si přivlastnili. Zbyla malá srbská menšina na severu Kosova. Její život je přetěžký.


Zatím albánské menšiny, preferovány vůči slovanskému obyvatelstvu, se rozběhly po Balkánu a jejich početnost stoupá. Začínají si v Makedonii i jinde stoupat na špičky a požadovat i nesplnitelné.


A nedávno se nechal slyšet přední albánský politik, že sjednocení Albánie s Kosovem, pokud země nebudou mít evropskou perspektivu, je možné.. A tak plán Velké Albánie je na světě. Nikoliv tedy Velkého Srbska. A o to zřejmě šlo již dávno mnohým zasvěceným. Cílem bylo podvázat vliv slovanských etnik, rozdělit je a případně postavit i proti sobě. Na Balkáně se to našim nepřátelům povedlo. Preferovaní Albánci si již na nový život zvykli. Vytvoří skutečně Velkou Albánii? Pokud se o to pokusí, může na Balkáně vzplanout nová válka.

K. Malý