Jak Srbové mimo jiné reagovali na „humanitární bomby“ NATO

 

Když jsem ihned po ukončení  78 denní války, jak Srbové nazvali leteckou válku proti oslabené nevinné federaci Jugoslávie, zemi, která neukradla ani metr cizí půdy, zemi která nezavinila žádnou agresi, navštívil Bělehrad a své srbské příbuzné, ukázali mi kromě hrůz náletů také některé ambasády těch zemí, které se účastnili tohoto agresorského tažení. Mezi jinými i americkou.

 

A tak jsem pořídil fotografii fasády ambasády U.S.A. v Beogradu v té době, vyzdobenou symbolikou, která napadla Srby ve spojitosti jak se současnou leteckou válkou, tak i se vzpomínkou na předchozí napadení Jugoslavie v dubnu 1941, kdy byl strašně bombardován Bělehrad hitlerovci.

 

Vůbec se nedivím, že současný kandidát na presidenta U.S.A pan Donald Trump, se neváhal dokonce dvakráte omluvit srbskému národu za tento agresorský útok a vzpomenout jejich statečného spojenectví s U.S.A., Británii a SSSR v době boje proti hydře fašismu. Tak se na to foto podívej, milý čtenáři, a zamysli se nad její ironií i výzvou velmoci,která je napadla.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli, příbuzný srbské rodiny

Obrázky