Italský arcibiskup - Benedikt XVI. nevydržel tlak Obamova úřadu

 

Italský arcibiskup Luigi Negri v rozhovoru pro Rimini 2.0 potvrdil podezření, o kterém před měsícem informoval náš web Prvnizpravy.cz, že za abdikací papeže Benedikta XVI. může stát Obamova administrativa.

13.březen 2017 - 06:20

 

„Není náhoda, že američtí katoličtí tradicionalisté vyzvali Donalda Trumpa k objasnění podílu amerických tajných služeb na abdikaci Benedikta XVI.,“ řekl v rozhovoru italský arcibiskup s odvoláním na další odhalení Wikileaks, týkající se úsilí Demokratické strany změnit směr katolické církve ve Spojených státech.

 

"Abdikace zůstává zahalena tajemstvím i teď," řekl Luigi Negri. "Ale jsem si jist, že odpovědné osoby důvody zjistí."

 

Arcibiskup poukázal v rozhovoru na dopis napsaný skupinou amerických katolíků prezidentu Trumpovi v lednu požadující, aby bylo vyšetřeno možné spiknutí Soros-Obama-Clintonová za účelem rezignace papeže Benedikta XVI..

 

V dopise je výslovně uvedeno, že "máme důvod se domnívat, že Vatikán by měl změnit svoji politiku  podle pokynů Obamovy administrativy."

 

Podle e-mailové konverzace zveřejněné Wikileaks, autoři tvrdili, "zjistili jsme, že papež Benedikt XVI. abdikoval za velmi neobvyklých okolností a byl nahrazen papežem, jehož zjevným posláním je změna politiky Vatikánu k ideologii mezinárodní levice. "

 

Proč skončil Benedikt XVI.,má v tom prsty CIA a ministerstvo zahraničí?

 

Mezi stovkami e-mailů Johna Podesty šéfa volební kampaně Hillary Clintonové, které publikoval WikiLeaks, v době kdy ministryní byla Hillary  Clintonová, Podesta s dalšími kolegy diskutovali o "katolickém jaru". Hlavní myšlenkou bylo provést v církvi zásadní změny, které by církev směřovaly k levicově liberálnímu chování.

 

Arcibiskup Luigi Negri v rozhovoru uvedl, že si  je "jist, že pravda vyjde najevo a ukáže na tlak vůči Benediktu XVI. jak z Vatikánu, tak vně Vatikánu."

 

„Bohužel současný vůdce církve stále mlčí,“ pokračuje italský arcibiskup, “myslím, že  Svatý otec by měl reagovat, i když se zdá, že se rozhodl o opaku."

 

Arcibiskup Luigi Negri uvedl, že navštívil papeže Benedikta několikrát, od jeho rezignace v roce 2013. Sám Luigi Negri odstoupil minulý měsíc z postu arcibiskupa Ferrara-Comacchio po dosažení důchodového věku 75 let.

 

(rp,prvnizpravy.cz,rimini2.0,foto:arch.)