Evropští lidovci zešíleli: Jsme připraveni na válku s Ruskem!

 

Na zasedání Evropské lidové strany se projednával dopad zhoršení vztahů mezi EU a Ruskem na pozadí ukrajinské krize, a také se vyzýval o nutnosti přijmout tvrdší interakci vůči Rusku včetně „připravenosti na válku."

Jacek Saryusz-Wolski: Nyní je čas tvrdé politiky!

23. duben 2015 - 20:04

 

Se znepokojivou silou parního válce se Evropa blíží k válečnému konfliktu s Ruskou federací. Ještřábi v Evropském parlamentu již zcela otevřeně hovoří o přípravě na válku s jadernou velmocí. 

 

Na posledním zasedání Evropské lidové strany (EPP), která je největší frakcí v Evropském parlamentu, účastníci prohlásili, že „nejlepší strategií odstrašování Ruska by měla být připravenost na válku", uvedl na svých stránkách EurActiv. Mimochodem součástí této válečnické frakce jsou i čeští lidovci a, to nikoho jistě nepřekvapí, že také „mírotvůrci“ z klanu pana Schwarzenberga a pana Kalouska v podobě TOP 09.

 

„Musíme dát jasně najevo, že jsme připraveni jít do války," řekl při setkání Froydenshtayn Roland, vedoucí analytického centra Evropské lidové strany. V tomto případě poslanec Evropského parlamentu obvinil Rusko, že údajně směřuje pod evropské hodnoty.

 

Poslanci Tunne Kelam a Christian Dan Preda označili Rusko za „nepřítele Evropské unie", a obvinili ruského prezidenta z „agresivní" zahraniční politiky „jehož cílem jsou pobaltské státy a Podněstří", a to navzdory skutečnosti, že ruské ministerstvo zahraničí opakovaně popřelo taková obvinění.

 

Poslanci Lidové strany šli až tak daleko, že posuzovali situaci takto: „V Německu je umístěno pouze 20 atomových bomb B-61, které mohou být zničeny jedním ruským úderem. To musíme změnit.“

 

„Doba rozhovorů a přesvědčování Ruska je u konce. Nyní je čas tvrdé politiky,“ vzkázal lídrům EU poslanec a místopředseda frakce EPP Jacek Saryusz-Wolski.

 

 V závěru členové EPP diskutovali možnost dalšího umístění systémů protiraketové obrany  ve východní Evropě.

 

Jak sám EurAktiv připomíná, jsou „jestřábí“ prohlášení EPP velmi závažná, protože Evropská lidová strana je největší středo-pravicová strana v Evropském parlamentu, má podporu z nejvlivnějších evropských lídrů, včetně německé kancléřky Angely Merkelové.

 

(kou, prvnizpravy.cz, euractiv.com )