Důkazy jsou po ruce - vláda USA je nejkompletnější kriminální organizací

v dějinách lidstva

Paul Craig Roberts

 

Jediná a jedinečná mezi všemi zeměmi na zeměkouli vyhlašuje americká vláda, že její zákony a diktáty mají přednost před suverenitou všech jiných národů. Washington vyhlašuje nárok na uplatnění moci amerických soudů na občany jiných národů a taktéž i na extrateritoriální soudní pravomoc amerických soudů na cizí aktivity, se kterými Washington nebo jiné americké zájmové skupiny nesouhlasí. Vůbec nejhorší důsledky washingtonského pohrdání suverenitou jiných zemí hrozí těm občanům cizích zemí, které Washington obviní z terorizmu, i když pro něj nebude mít žádné důkazy.

 

Vyberme několik příkladů: Washington nejdříve a jako první na světě přinutil švýcarskou vládu, aby porušila své vlastní bankovní zákony. A poté ji přitlačil k tomu, aby odvolala zákony o švýcarském bankovním tajemství. Údajně je Švýcarsko demokratickou zemí, ale jeho zákony určuje Washington prostřednictvím svých lidí, které śvýcarští občané nevolili.

 

Všiměme si i „fotbalového skandálu“, který Washington upekl s cílem zostudit Rusko. Domovem fotbalové organizace je Švýcarsko, což ani v nejmenším nezastavilo Washington od toho, aby tam vyslal agenty FBI, kteří zde švýcarské fotbalové činovníky zatkli. Zkusme si představit, že Švýcarsko vyšle své federální agenty do USA, aby zde zatkli občany americké.

 

Nebo si všimněme částky ve výši devíti miliard dolarů, kterou Washington pokutoval francouzskou banku za to, že se ne tak zcela podřídila washingtonským sankcím vůči Iránu. Uplatňování práva Washingtonu na kontrolu cizích finančních institucí je drzé a nelegální už samo o sobě, ale je drzejší a nelegálnější o tu skutečnost, že uvedené sankce byly na Irán uvaleny na základě vyfabrikovaných obvinění, která se pak prokázala jako lži.

 

Nebo si všimněme, jak Washington uplatnil svou pravomoc nad obchodním kontraktem mezi francouzským výrobcem lodí a ruskou vládou. Zde Washington přinutil francouzskou společnost, aby kontrakt i za cenu ztráty miliard dolarů prostě zrušila. Dodejme jen, že v tomto případě šlo Washingtonu i o lekci, kterou svým zásahem udělil Rusku za to, že se nepodřídilo jeho přáním a rozkazům ve věci Krymu.

 

Zkusme si nyní představit svět, v němž by každá země uplatňovala extra-territoriálnost svého práva. Planeta by se ocitla ve stavu permanetního chaosu a válečných bitev.

 

Neokonzervativní Washington prohlašuje, že historie si jej vybrala za hegemona světa, v němž žádné jiné práno než právo americké neplatí. Pouze na Washingtonu záleží. Zákon sám o sobě je nepotřebný, protože Washington často nahrazuje zákon svými rozkazy. Aneb, jak Richard Armitage kdysi řekl pakistánskému prezidentovi: „Zbombardujeme vás do doby kamenné!“

 

Představme si, že by tohle řekl prezident Ruska nebo Číny suverénnímu národu.

 

Nejstrašnějším zločinem vůči ostatním národům je, když Washington unese občany cizích zemí, přemístí je na Guantanámo na Kubě nebo do svých věznic v Egyptě či v Polsku, kde je v rozporu se svými i mezinárodními zákony mučí. Tyto neslýchané zločiny mimo jakoukoli pochybnost dokazují, že americká vláda je nejzločinnější institucí, která kdy na Zemi byla.

 

Vybral a přeložil Lubomír Man

Novarepublika.cz