Dny zrady, na které nezapomínáme !

 

V těchto dnech si připomínáme tragické zářijové události roku 1938. Německé hrozby směrem k Československu (ČSR) se neustále stupňovaly. Sudetoněmecká strana (SdP) získala v komunálních volbách 89,5% „německých“ hlasů. Sudetští Němci nastoupili cestu spolupráce s Hitlerem, s jediným cílem, rozbít ČSR. 

 

I přes zářijovou mobilizaci a odhodlání našeho národa přišla mnichovská zrada. V Mnichově proběhlo „jednání o nás, bez nás“. Historicky známé cynické prohlášení britského politika Alexandra Cadogana, „ že Československo nestojí, ani za ostruhy jediného britského granátníka “,  je toho dokladem.  Porcování Československa mohlo začít !

 

Snahou řady našich prozápadních politiků a médií, je na tuto skutečnost zapomenout. Zapomenout na mnichovskou zradu, na které se vedle Německa, Itálie, Anglie, Francie,  podílelo i Polsko a Maďarsko. Tímto krokem si Německo cíleně otvíralo cestu na Východ.  Mnichovské porcování ČSR a jeho následná okupace, měly tragické pokračování ve světové válce s desítkami milionů obětí, ….

 

Dnešní vykladači dějin  záměrně zapomínají na ostudnou spoluúčast Anglie a Francie při mnichovském diktátu.  I dnes po 78 let je snahou  z viníků  války udělat oběti. V této souvislosti je  nedůstojné ministra české vlády se ponižovat a žádat o odpuštění na sudetoněmeckém srazu tak, jak to nedávno učinil český ministr kultury ministr Daniel Herman.     

 

Dr. Edvard Beneš je novodobými mudrci často skandalizován za svá politická rozhodnutí, jak v roce 1938, ale i za poválečný vývoj v ČSR. Tedy i za odsun Němců a  za únor 1948.

 

I v těchto zářijových dnech se opět rozhoduje o zájmech našeho národa. Tentokráte ne v Mnichově, ale v Bruselu. Ti, co vyvolali v arabském světě  migrační vlnu, dnes ukazují prstem na Českou republiku,  pro její postoje. Tak jako před lety opět bojujeme proti vměšování a ztrátě naší suverenity.  Bruselský diktát nám, až tak nápadně, připomíná události září 1938.

 

Československo tehdy také stálo osamoceno proti západní Evropě.

 

Ani po letech na mnichovské slzy  nezapomínáme.

 

Přemysl Votava

(Národní socialisté – LEV21)