Demokraté si hrají s ohněm ohledně Ruska!

The Hill varuje

 

Namísto pochopení příčiny ztráty důvěry voličů, Demokratická strana USA i nadále „démonizuje" Vladimir Putin a chce konfrontaci s Kremlem, uvedl Norman Solomon, publicista The Hill.

12.leden 2017 - 19:05

 

Podle něj se demokraté v Kongresu spojili s republikánskými „jestřáby", aby donutili administrativu  Donalda Trumpa k bezohlednému kroku, který povede k přímému konfliktu s Ruskem.

 

Dva měsíce po porážce Hillary Clintonové v propojené mysli demokratů v americkém kongresu zní: „Rusko za to může", napsal Norman Solomon. Lídři strany pomstichtivě prosazovali myšlenku, která se ukázala být během volební kampaně neúčinná. Snaží se „uvázat Kreml kolem krku Donalda Trumpa".

 

Podle komentátora, demokraté měli větší zájem pózovat před reportéry, než se starat o ekonomické problémy amerických průmyslových oblastí, což pomohlo republikánovi vítězství. Je to jednodušší udělat „obětního beránka“ Putina, než se snažit pochopit, že ztratili kontakt s voliči dělnické třídy", konstatoval Solomon.

 

McCain radí Trumpovi: Nemůžete se přátelit s „tyranem“ Putinem!

 

Na nedávném slyšení senátního výboru pro záležitosti ozbrojených sil vlivný zástupce demokratů Jack Reed, stejně jako jeho kolegové, doslova „zatoužili rozpoutat novou studenou válku". Obvinili Rusko z „digitální agrese“, ze zlomu e-mailovů demokratů a šíření dezinformací v sociálních sítích.

 

Možná, že se ruská vláda vlámala do Národního výboru Demokratické strany, do ústředí Clintonové a předala e-maily WikiLeaks. Ale s jistotou to říci nemůžeme, zdůrazňuje autor.

 

Na pozoruhodné nedostatky zprávy o kybernetických útocích údajně spáchaných ruskými hackery, obrátily pozornost i přední americká média. Takže i novinář The New York Times, Scott Shane ve svém článku uvedl, že zpravodajské služby k jeho zklamání neposkytly „nezvratný důkaz" o vlivu Moskvy na  prezidentské volby ve Spojených státech.

 

Ale demokraté nemají zájem o pochybnosti a námitky, poznamenal Solomon. Rozhodli se, že otázka „útoků hackerů" je politicky výhodná, a jestli je Rusko spáchalo, nebo ne, je již irelevantní.

 

Skutečnost je je ponurá, a potenciálně katastrofická - mimo chápání. Tím, že demokraté budou polarizovat s vztah s Kremlem v Kongresu, se zvyšuje šance na vojenskou konfrontaci s Ruskem. Tím, že se spojují s republikánskými senátory jako John McCain a Lindsey Graham, aby vyvinuli tlak obou politických stran na eskalaci, mohli by donutit administrativu Trumpa do bezohledných kroků.

 

Tento přístup se již realizuje. Je to horší, než nezodpovědné. Je to šílenství, které může mít za následek jaderný holocaust," varuje Norman Solomon.

 

(kou, prvnizpravy.cz, thehill.com, foto: arch.)