Demagogie a manipulace eu-fašismu

Ing. Jiří Krutina


Nevyjadřuji se k aktuální situaci na Ukrajině, neboť to je velmi obtížné, ale vyjádřím se k výrokům, které o této situaci zaznívají – ty nám totiž pomáhají rozklíčovat, o co skutečně v pozadí státního převratu na Ukrajině jde.


Směšný pohled na „českou“ eurohujerskou „reprezentaci“, která vytváří dojem samostatné zahraniční politiky ve vztahu ke státnímu převratu na Ukrajině, byl doplněn manipulační demagogií bývalého zahraničního ministra Schwarzenberga. Byla to jen otázka času, kdy vytáhne své obvyklé kejkle a žonglování s hruškami a jablky, jak tomu říkám, o kterých říká, že jsou „stejné“.


Stručně si máme odnést sdělení, že „Putin rovná se Hitler“, ochrana ruských občanů v zemi, kde došlo ke státnímu převratu, kdy byli zrušeny jazykové zákony menšin a zajištění autonomie historického území Ruska, Krymu rovná se záboru československého pohraničí Hitlerem v září 1938, nebo anšlusu Rakouska, či přepadení Polska v září 1939, atd.


Je zde však jeden velmi velký zásadní rozdíl, který tímto žonglováním se slovy K.S. zastírá. Nevíme nic o tom, že by na Krymu ruští občané, tedy Rusové zabíjejí Ukrajince nebo jiné národnosti, nevíme nic o tom, že by zde Rusové zabíjeli ukrajinské vojáky a představitelé státní moci, jak tomu bylo v případě znacizovaných sudetských Němců v československém pohraničí v září 1938. Nevíme nic o tom, že by Rusové na Krymu jako „pátá kolona“ uvnitř Ukrajiny rozpoutali válku proti demokraticky zvolené ukrajinské vládě a jejím představitelům a chtěli odtržení, jako to bylo v případě sudetských Němců ve spolupráci s Hitlerem v roce 1938 a jako tomu bylo v případě majdanu v Kyjevě. K jejich organizování a žádosti o pomoc Ruska došlo až po státním převratu vedeným na euro-majdanu v Kyjeve. Sudetští Němci spolupracovali s Hitlerem a byli i z Německa vyzbrojováni a řízeni. Šlo o společnou akci Henleinovy strany a drtivé většiny tzv. „sudetských“ Němců – našich bývalých spoluobčanů, vyjma malé skupiny soc. demokratů a komunistů společně s Hitlerem proti ČSR. Šlo o spolčení „páté kolony“ s cizí státní mocí proti demokratickému státu republiky Československé. Něco takového se ale na Krymu neděje, pokud víme. Vše začalo v Kyjevě státním převratem s podporou teroristických skupin, jejichž původ je minimálně taktně řečeno „nejasný“ v jejíchž řadách byli vidět znaky fašistů – banderovců.


Co se týká samotného území, tak Krym byl součástí Ruska, je jeho historickým územím, je spojen s bohatou ruskou historií a dnes je převážně obýván ruskojazyčným obyvatelstvem. V době SSSR (toho na „věčné časy“) byl „darován“ N. Chruščovem Ukrajině jako gesto bratrství a přátelství. Samozřejmě šlo o formalitu, neboť v té době nikdo nečekal, že SSSR se rozpadne.


O to vulgárnější jsou výroky K. S, když si uvědomíme, že to bylo právě Rusko a ruský lid, který nesl největší tíži války proti německému fašismu a nejen proti německému, ale i proti ukrajinskému apod. A to platí nezávisle na tom, zda v Rusku vládli bolševici a Stalin. Musíme se naučit rozlišovat Rusko, jeho vlasteneckou válku proti barbarství německého fašismu a bolševismus jako takový. O co jde novodobým fašistům, je neustálými rovnítky zamlčet zásadní historická fakta. Dnešní fašisté se liší od těch minulých z druhé světové války příliš neliší, používají však jiné metody, nikoliv tak okaté a jednou z nich je druhé obviňovat z fašismu. Jejich jednou z metod metodou je vyvolávat nacionální vášně mezi druhými národy.

Z úst člověka, který sám o sobě prohlašuje, že je v podstatě sudetský Němec – Böhme, který více či méně skrytě podporuje sudetské landsmanšafty, člověka, který posílá prezidenta Beneše do Haagu jako válečného zločince, nyní přirovnává hájení ruských národních zájmů na Krymu k sudetoněmeckému terorismu proti ČSR?

A co dvojí metr? Když USA má vojenskou základnu v Kosovu, je to v pořádku, když mají Rusové vojáky na Krymu, tak nesmí?