Dehonestace TGM v Reflexu nezničí protihabsburský odkaz zakladatele republiky

 

Reflex v čísle ze 2.února 2017 hned na titulní stránce přináší jako barnumskou senzaci hodnou bulváru nejnižšího typu karikovanou podobiznu T.G.M. s císařskými licousy a podtitulem "T.G.Habsburk". Jako senzaci údajně odstraňující "nejasný původ" zakladatele I.ČSR přináší reportáž, kde postupně figurují "údajní rodiče", habsburské veličenstvo Franz Josef der Erste coby maximálně pravděpodobný otec TGM, dále postava jistého Emanuela Malého alias von Mahlyho, správce panského statku, který měl roku 1849 údajně dohodit  Masarykovu matku Teresii jako milenku tehdy eroticky nezkrotného císaře, Masarykova přiděleného otce představuje jako "pomocného Josefa" rodiny později zabezpečené na příkaz samotného císaře, což ma dokazovat zápis v císařském dossieru. Nakonec na utvrzení čtenářů v naznačených spekulacích a tzv. indicíích jsou uvedeni tzv. "strážci hlídaného sdělení o otcovství TGM", kteří nedopouští velké zveřejnění těchto "fakt" - prof Funda, prof. Čornej, prof Soubigou a zesnulý docent dr.Opat.

 

Korunu všemu nasazuje "hon na DNA Habsburků a potomků Masarykovy rodiny." Nakonec se autoři tzv. průzkumu DNA obracejí proti pravnučce TGM madam  Charlottě Kotíkové, která zajisté eticky oprávněně odmítá zkoušky DNA tohoto typu vůči své rodině. Samozřejmě u této tohoto bestiálního triumfalismu pod rouškou vědeckého zkoumání nesmí chybět ani představitel současné TV pan David Ondráček. Celý elaborát pak končí poukazem na jedno foto TGM, kde se mu přičítají aristokratické rysy.

 

Dejme tomu, že by se jednou vskutku prokázal "habsburský původ" zakladatele I. ČSR. Co to mění na nehynoucím odkazu otce zakladatele prvního samostatného československého státu po třistaletém katastrofickém hiátů?? Vůbec nic! Je přece historicky exaktně doložen negativní vztah TGM a stařičkého mocnáře, vrcholící dokonce ve střet v habsburské panské sněmovně, kdy se mocnář obrátil k TGM zády,  poslanec se sebral a odešel ze sněmovny. Nic nemůže lépe ukázat poměr učence, bojovníka za stát český i za práva porobených Slovanů, k autokratickému mocnáři, reprezentantu všeho shnilého v monarchii, o níž Gladstone právem řekl toto : "Rakousko bylo vždy nepřítelem svobody Řeků a Slovanů,... a na mapě světa nelze najít místo, na které byste mohli ukázat a říci, tady Rakousko udělalo dobře".

 

TGM vždy správně hodnotil roli císaře, bez ohledu na genetické vztahy či nevztahy,a právě on to byl, která v anglickém listu během I. války prohlásil, že právě Franz Josef der Erste je pravým vinníkem válečného běsnění. On to byl, který již roku 1915 v Ženevě na svátek upálení M.Jana Husa vyhlásil nesmiřitelný boj shnilé monarchii, a tento boj dovedl se svými spolupracovníky Benešem a Štefánikem pod prapory jím vytvořených legií do vítězného konce. A právě toto je trnem v oku nepřátel republiky a proto, když jinak nemohou, napadají alespoň původ TGM a neštítí se ani zneužívání genetiky. (To by bylo řevu televizních a mediálních maniaků, kdyby my, odpůrci protektorátních restitucí, požadovali po některých restituentech (restituentkách) zkoušky DNA kvůli potvrzení pravosti restitučních nároků!!) 

 

TGM projektoval Washingtonskou deklarací  osvobozený stát, který učinil z otrockých poddaných pravé rovnoprávné občany, zaručil rovnost mužů a žen, zaručil ženám hlasovací právo, zaručil osmihodinovou pracovní dobu, zaručil odluku státu od vševládné římské církve a církevní velkostatky  a šlechtické velkostatky určil k parcelaci pro rolnictvo. Pouze se nesplnil požadavek, aby se vojsko stalo milicí. Vojsko se však demokratizovala a privilegia šlechty byla zrušena - obnovila je až II.republika a poté Hitler!

 

A když již jsme u Hitlera, ani Hitler si nedovolil Masaryka takto dehonestovat, svou zášt si proto vybil na jeho žáku Edvardu Benešovi. Dnešní Reflex si dovolil to, co si nedovolil ani Hitler. Nedivíme se paní Charlottě Kotíkové, pravnučce TGM, že nedovoluje manipulaci s DNA rodiny, pro křivé, eticky neomluvitelné záměry mediálních parasitů, kteří své metaboláty vydávají za rovnocenné vědeckému bádání.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli, Čs.obec legionářská Brno I

autor je potomek ruského legionáře, 

zavražděného gestapem z podílu sudetského Němce 

na rájeckém panství,plném nepřátel TGM

Obrázky