Církevní restituce

(Otevřený dopis pro ČBK)

10. březen 2016

Citace kardïnála Duky: „Jak jsem však již mnohokrát řekl, církev netouží po majetku. Nechceme restituci všeho majetku, ale částečné napravení křivd, abychom mohli svobodně existovat a konat ve prospěch celé společnosti“.

Je paradoxem říct, že „církev netouží po majetku“ a přitom si od státu, tedy od Čechů, vydupat 75 miliard v nemovitostech a 59 miliard ve financích. Prý jedině tak může církev „konat ve prospěch celé společnosti“. Těch 59 miliard ale půjde z daní českých občanů. Pan kardinál to asi neví.

Restituce spojené s duchem mamonu a morálním úpadkem kompromitují současnou církev v ČR. Kazatelé Milíč, Waldhauser i Hus ostře kázali proti neřestem duchovenstva spojených zvláště s penězi a majetkem. Ježíš důrazně říká: „Nelze sloužit Bohu a mamonu.“

Se zahanbením čte člověk články pod názvem: „Nenažraná katolická církev toho nemá nikdy dost“. Vicehejtman Moravskoslezského kraje podává stížnost na církevní organizace, které si vyžadují dvojnásobné restituce. Rovněž se dozvídáme, že kard. Duka si už 4. 3. 2016 vymohl velké objekty přímo na Hradčanech (mimo jiné i Jiřskou galerii).

Jak se na toto dívá prostý občan, i prostý katolík, když se na druhé straně dozvídá, jak vehementně biskupové ČBK prosazují islamizaci proti vůli českého národa! Islamizace vede nejen k sebezničení katolické církve, ale i k postupnému zničení národa! Nejen ateista, ale i upřímný katolík by nejraději plivl do očí takovým církevním mamonářům, kteří už ztratili svědomí i rozum. Ježíš řekl jasně: „Spíš projde velbloud uchem jehly, než vejde do Božího království ten, kdo spoléhá na bohatství“.

Proto navrhujeme jako gesto pravdivého pokání, které může napravit špatnou reputaci katolické církve, aby ČBK dobrovolně vrátila restituce a pak konala další kroky veřejného pokání. Upozorňujeme, že současná hierarchie ČBK ztratila kvůli herezím pravověrnou kontinuitu s katolickou církví minulosti, proto nemá žádné právo žádat to, co patřilo pravověrné katolické církvi. V tomto stavu ČBK krade majetky, které jí nepatří! Jak si to zodpoví před Božím soudem?

+ Metoděj OSBMr + Timotej OSBMr

Biskupové sekretáři Byzantského katolického patriarchátu