Charkov stále chce zvláštní ekonomickou zónu Slobožanščina a spolupráci s Ruskem protože je to výhodné!

 

Navzdory nátlaku ze strany ukrajinských majdančíků se v Kyjevě konalo fórum na podporu návrhu zákona "O zvláštní rozvojové zóně - Slobožanščina" v regionu Charkov. Tento projekt už nazvali "separatistickým" a vedoucím ke zhroucení Ukrajiny. I když se jedná jen o větší ekonomickou nezávislost, která poskytne nemalé výhody obyvatelům Charkova.

 

Fóra se zúčastnili odborníci a osobnosti veřejného života, stejně jako poslanci místních zastupitelstev Charkovské oblasti. Odborníci se domnívají, že realizace projektu poskytne Charkovské oblasti navýšení příjmů zhruba o 3 miliardy hřiven,  prostřednictvím přerozdělení daňových výnosů mezi Kyjevem a regionem, kromě toho pomůže obnovit hospodářské vazby s Ruskem. Tyto prostředky budou využity k financování sociálních programů, vytváření pracovních míst, na pomoc malým a středním podnikům, odstranění zadlužení obyvatel regionu pro nedoplatky za prospěšné služby.

 

Ve svém vystoupení náměstek charkovské městské rady Aleksej Perepelica podotkl, že jediným cílem návrhu zákona o " Slobožanščině" je zlepšení kvality života obyvatel Charkova a řešení tíživých sociálních problémů.

 

Vůdkyně hnutí za vytvoření "Slobožanščiny", Alla Aleksandrovskaja, nahrála videovýzvu k účastníkům fóra. "Rostou ceny, roste nezaměstnanost, mládež odchází do zahraničí a kvalita života snižuje. Prezident, Věrchovnaja rada a vláda nepřijímají opatření s cílem změnit situaci k lepšímu. Proto jsme vypracovali návrh zákona, který poskytne našemu regionu nová práva a povinnosti", řekla Aleksandrovskaja.

 

Fórum obdrželo pozdravy od známých evropských politiků a poslanců Evropského parlamentu.

Vinodělov,  26/01/2016

 

http://anna-news.info/node/51761

Pro České národní listy volně přeložil P. Rejf