Cena sudetského politika Jaksche pro brněnského primátora  v městě  mezinárodního smluvního zločinu

 

Jak nás zpravila MF Dnes (16.6.2016, str.13) převezme primátor města Brna pan Ing.Vokřál od německé sociální demokracie Cenu Wenzela Jaksche. Za co? Údajně za angažovanost v akcích tzv. smíření s odsunutými Němci a za organizaci pochodu potomků a členů landsmannschaftů z Pohořelic do Brna na paměť údajného "vyhnání" a  vymyšleného "masakru brněnských Němců". Ani slovo nepadlo o protestním pochodu Čechů proti akci smíření a proti panu primátorovi, kdy skoro jeden tisíc občanů ze všech koutů republiky protestoval jak proti panu primátoru, tak proti ministru kultury a proti panu premiérovi za jejich vstřícnost a politické patolízalství vůči odsunutým Němcům a landsmanschaftům. Volání "Primátore, ministře a premiére, demisi!" před brněnskou radnicí dne 28.května, v den narozenin presidenta Beneše, zjevně výzkumní novináři MF nezaznamenali. Jejich zraky viděli jen akci na Starém Brně, spojenou sice na jedné straně s malým vítáním, a na druhé straně s protesty občanů, které však připsali automaticky pouze komunistům anobrž "bolševikům".

A kampak si pan primátor pro cenu pojede? Inu do onoho správného města - do Mnichova. Do města ohavné  státoprávní mezinárodní zrady  západních velmocí na první Československé republice. Do města, kde byli Češi a Slováci za pomoci sudetských katanů Franka a Henleina podáni fašistické nestvůře Hitlerovi na stříbrném tácu.

 

A proč Cena Wenzela Jaksche? Wenzela Jaksche si cení nejen němečtí sociální demokraté. Cení si jej zejména takzvaní sudeťáci anobrž landsmannschafty, které náš současný (doufejme dočasný) ministr kultury nazývá protektorátně "milí krajané".

 

Kdo byl Wenzel Jaksch? Historická fakta praví - v době ohrožení I. republiky to byl německý sociální demokrat, stavící se proti hitlerismu. Po vzniku protektorátu emigroval do Londýna, kde vedl jednání s exilovou československou vládou a osobně s presidentem Benešem. Všechna jednání o pozici československých Němců po osvobození státu však skončila neúspěchem. Proč? Pro Jakschovy nesmyslné a iredentistické požadavky na pozici tzv.sudetských Němců v nové republice. President Beneš to vše exaktně popsal ve svých Pamětech. Jaksch neustále trval nejen na rovnocenném postavení československých Němců v osvobozeném státě - bez ohledu na masové zločiny spáchané československými alias sudetskými Němci a jejich vůdci v protektorátu! - nýbrž ostudně trval též na zabraném říšském území mnichovskou dohodou a na statutu tzv.Sudet, což bylo zejména po lidickém a ležáckém zločinu, po stanných právech a dalších zvěrstvech, na niž se podíleli i českoslovenští Němci, zhola nemožné. Jednání, trvající zhruba od roku 1940 až do konce roku 1943, ta skončila naprostým krachem z Jakschovy strany. Navíc jeho požadavky neuznali ani Britové, jako jedna z velmocí mající garantovat poválečné uspořádaní v osvobozené Evropě. Po válce se pak Jaksch angažoval v politice  organizování odsunutých Němců, a přitom dospěl až k šovinistickému pojetí obnovy sudetského území v ČSR.

 

To bylo, je a bude nepřijatelné pro každou českou vládu, uznávající poválečné uspořádání Evropy a garance Postupimské smlouvy velmocí. A právě toto se landsmannschafty a jejich sponsoři a příznivci snaží podkopat a zničit. Proto tak útočí na poválečné poměry ČSR, proto tak zlovolně znevažují dekrety presidenta a Národního shromáždění, proto z presidenta Budovatele dr.Beneše dělají  jakousi krvelačnou hydru a kutého germanobijce. Proto tak na všech možných místech počínaje europarlamentem a konče českou republikou vyřvávají své ostudné požadavky na omluvy, odškodnění, restituce zabraných majetků a blábolí o "právu na vlast", za niž si vybrali původně nacistický Reich! Proto dnes vyrukovali s nesmyslnou,  pavědeckou, antietnografickou teorií o tzv. "čtvrtém bavorském kmeni", když nikdy v historii žádným specifickým kmenem nebyli!

 

Německá sociální demokracie si Cenou Wenzela Jaksche uřízla v očích všech českých vlastenců, uznávajících I.ČSR za právoplatný základ dnešní české státnosti, pořádnou ostudu. Totéž se týká i české sociální demokracie, která ústy svého předsedy, a premiéra současné vlády, nehorázně prohlásila odsunuté československé Němce alias sudeťáky za své "spojence" .

 

Následky? Česká sociální demokracie ztrácí kvůli této zradě benešovských principů republiky řadu voličů už dnes - a pro ni bude ještě hůře. Teprve tehdy, až se česká sociální demokracie po tomto debaklu svého současného předsedy propadne až na samo dno politické sféry, a teprve až se očistí od podobných deviantních protirepublikových přístupů, se může opět navrátit na politické kolbiště republiky s očištěným štítem.

 

Dr.Jiří Jaroš Nickelli, ČSOL Brno I