Antirusismus neargumentuje, pouze spílá

 

Mytologický Hercule Poirot praví v jednom svém případě toto :  "Fakta  jsou základní kameny, které dláždí cestu našeho poznání". V současné době se jak  severní Amerikou, tak i Evropou zvanou západní a "střední" šíří přízrak nebo strašidlo ( dle libosti) zvané ANTIRUSISMUS. O fakta antirusismu nikdy nešlo a nejde. Vždy jde jen a jen  o to jedno a  samé - o útok za každou cenu.

 

Stejně jako za II.světové války antirusismus vykřikovali pangermáni a fašisté, oprášili tuto zpuchřelou upírskou ideologii staronoví pohrobkové, eurofanatici a služebníci globalismu všech čeledí. Samozřejmě, že ani naše republika nemohla zůstat v tomto módním trendu pozadu. Antirusismus opět vydal ty nejshnilejší květy svého věhlasu od konce II. světové války. Jsme toho svědky například na Ukrajině, kde plynová princezna  madam Tymošenko vykřikovala, že na Rusko by nejraději hodila atomovku. V tomto směru za ní pozadu nezůstala naše poslankyně za TOP 09 madam Langlšádlová, která se stala naší novou antiruskou Amazonkou, chtějící programově zavádět jadernou válku proti Rusku. A dodává, že prý "obrana svobody a demokracie" by tuto jadernou válku ospravedlnila (! sic!). Na tento blábol lze odpovědět pouze  takto - Chraň nás Hospodine před obranou demokracie atomovkami proti komukoli, nejen proti Rusku!

Ostatně téměř všichni NEOCONOVÉ (neokonservativci) ze zámoří i Evropy si toto přece přejí a hlásají. Nic nového pod sluncem.

 

Jak staří i noví hitlerovci, tak i jiní tzv. "moderní antirusisté" neustále obehrávají notně prasklou gramofonovou desku své padieologie věčnou mantrou "Rusko je říše zla". Již Hitler s Goebbelsem a Rosenbergem vytvořili úžasný mediální paobraz -  dokonce řečeno slovem  pana Posselta "protiobraz" - tehdejšího SSSR jako "shnilé říše, zákeřné  asijské mocnosti", kterou nazýval "mongolskou stepí" a zaštiťoval se "obranou Nové Evropy, obranou evropské civilizace, obranou árijské rasy" atd. Stejně tak vyřvávali jeho satelité a nohsledi. Například válečný vrah a podle diplomata Malaparta pojídač očí Srbů Ante Pavelič hlásal "My Chorvati jsme předhradí Evropy proti ruskému vpádu".Všichni víme,jak to s Hitlerovou  "NOVOU EVROPOU" i s jeho pomahači dopadlo. A náš protektorát všechno toto hitlerovské třeštění kopíroval jako správný nesvéprávný otrok a posluha III.Reichu. Vzpomeňme jen Goebbelsovy, Moravcovy, Krychtálkovy a Lažnovského články v Národní politice a výstavu "Sovětský ráj" ve Veletržním paláci v Praze.

 

Klasický případem manifestního antirusismu u nás se stal emeritní Havlův kancléř, protonotář,a pozdější ministr zahraničí, občan kníže Karel Schwarzeberg. Tento manifestně nečeský politik, který sám sebe řadí do kategorie tzv. Böhmischů", čili zemských občanů Česka (v jeho pojetí Bohemie) jinoetnického původu, mnohokrát ve svých prohlášeních tvrdil, že je nutno bojovat proti ruskému vlivu ve střední Evropě, omezit jej a zadržet. Mnohokrát se vyjádřil v tom smyslu, že prý nás Rusko ohrožuje, nedej bože nás chce okupovat, zkrátka chce rozšířit své "imperiální ambice", ježto již "anektovalo Krym proti mezinárodnímu právu" atd., donekonečna. Všechny tyto bláboly opakují po něm jeho straničtí společníci, pan Kalousek,madam Langlšádlová a další. Pan Kalousek všechny tyto lžibláboly pěkně shrnul v jedné z posledních televisních debat u madam Jílkové. Proč lžibláboly, pravím? Povšimněte si, že nikdo z těchto programních antirusistů nikdy věcně neargumentuje. Používají výhradně ideologické mantry, nikoli fakta.

 

Tak například věčné téma Krymu. Krym v pojetí antirusistů prý byl "protiprávně uloupen" nebohé Ukrajině. Jak je to s historií Krymu? Je známo, že Krym pokřesťanštil již Vladimír Monomach v Chersonu. Později se Krym dostal pod válečnou moc různých tatarských a protureckých chanátů. Etnickým pozůstatkem těchto ér jsou dnešní krymští Tataři. V letech 1783-1784 velmocenskou dohodou Rakousko-Uherska, Ruska a Turecka byl Krym přiřčen Rusku. Z tehdejší anexe Krymu, stejné jako byla později rakouská anexe Bosny Hercegoviny a Novopazarského Sandžaku by tedy moderní lidoprávníci museli obvinit kolektivně jak Josefa II., tak Kateřinu Velkou i Vysokou Portu tureckého sultanátu. Přičemž modernizace dějin jsou nepřípustné.

 

V této souvislosti ironie dějin uštědřuje obrovský políček všem antiruským řvounům, obhajujícím tzv. příslušnost Krymu k moderní Ukrajině. Oni totiž všichni tito antirusisté - a u nás zejména občan kníže a jeho  stranický Nachfolger pan Kalusek - jedním dechem obhajují jeden z nejbolševičtějších státních aktů SSSR, totiž osobní dar soudruha Nikity Sergejeviče Chruščova Ukrajinské SSR - dar poloostrova Krym. Tito antirusisté, kteří tak ohnivě ztotožňují Rusko se semeništěm ďábelského bolševismu, činí náhle jako praví schizofrenikové kantovský obrat v pojímání "protiprávnosti bolševismu" a zuřivě obhajují tento jeden jediný akt jimi nenáviděného režimu málem jako precedens mezinárodního práva.

 

Přitom jim pranic nevadí národní referendum o Krymu, které Západ pokrytecky považuje za akt jakéhosi "nátlaku a manipulace "Ruska. Kéž by všichni antirusisté takto postupovali ve 30. letech 20.století při referendu o připojení Sárska Alsaska k Hitlerově reichu. Tedy na Západě nikdo ani nehlesl a Francie namísto aby proti frapantnímu porušení Versailles obsadila Sársko a Porýní, neudělala NIC.

 

A ještě jedna poznámka k dělení a loupení států.

Je to vskutku, na rozdíl od Krymu, mezinárodně protiprávní uloupení Kosova do tehdejší Jugoslavie,  přičemž šlo o jasné porušení Resoluce Rady bezpečnosti OSN č.1244. Ani toto nevadilo našemu tehdejšímu ministru zahraničí, občanu knížeti,aby nespáchal ohavnou proradnost na zárukách OSN a neschválil "lažnu državu Kosovo" neboli lžistát Kosovo, jak jej správně a přesně nazývají Srbové. Takže uloupit jednomu území je správné, kdežto připojit území na základě historických nároků a všelidového referenda je zločin?? S takovou diplomatickou morálkou se dostáváme tak právě do sfér  chamberlainismu a hitlerismu...

 

Antirusisté a jejich ideologie pomlouvání, znevažování, poplivávání Ruska, jejího presidenta, jeho společenského systému, nevymyslili od dob Hitlera vůbec nic nového. Jenom monotónně a o to usilovněji jak na politické, tak na mediální scéně, kde si nejúčinněji vedou Lidovky a MF Dnes (zvané zlými jazyky Völkische Beobachter a Jungfront Heute alias Angriff),. Protiobraz satanášského Ruska, jako země vlkodlaků, kágebáckých generálů a imperiálního patriarchy má stejné barvy i kontury, jako paobrazy Goebbelsových štvačů a našich protektorátních patolízalů. Stejně tak  se to má s obviňováním Ruska z válečnictví a imperiálních ambicí. Kdo má nejvíce válečných základen kolem hranic Ruska?? Kdo neustále popichuje příhraniční satelity NATO a cpe jim své radary a vojáky? A naši pánové a dámy z TOP O9 tomu nadšeně a poníženě aplaudují. Náš pan president známý trefnými bomnoty, má jeden, který tu situaci vystihuje - "Agresor je ten, kdo jistou zemi napadne dříve, než Spojené státy." Zkrátka a dobře - současný zahraniční i český antirusismus neargumentuje - jen pustě a hloupě spílá.

 

Jiří Jaroš Nickelli, předseda OV ČSBS Boskovice

Autor je etnograf a muzeolog