Aby jednání o strategickém dialogu mezi Prahou a Berlínem náhodou nezapadlo

 

Sudetendeutsche Zeitung nám laskavě sdělil, že na návštěvě Mnichova českým premiérem Bohuslavem Sobotkou se jednalo i o strategickému dialogu mezi Berlínem a Prahou, který připravují oba ministři zahraničních věcí, ČR a NSR.

 

Zatím se naši investigativní novináři, nacož pak ti ostatní, nepokusili nám sdělit ani ty nejzákladnější informace.o strategickém dialogu, který jako by na nás spadl z nebe.

 

Nevíme o něm vůbec nic. Nevíme, jaké cíle sleduje a co konkrétního má přinést českému národu.

 

Přesto se však obáváme. Co má v ruce dr. Špidla jako šéfporadce premiéra Sobotky, ministr Zaorálek a jistě i pan Sobotka, zřejmě nic dobrého nám nepřinese. Proněmecká skupina v ČSSD, v níž jedním ze soudobých uhelných kamenů je paní ministryně M. Marková, se dále aktivizuje. Zřejmě navazuje i na obdobné kroky „křesťanských demokratů“ v čele s panem P. Bělobrádkem a D. Hermanem, které jsou již letité, činěné dokonce i jejich předchůdci, a v poslední době ani neskrývané. Samozřejmě plebs se má dozvědět jen to, co mu jeho reprezentanti dovolí.

 

A to je vzorový příklad chápání a fungování demokracie v praxi. Lid, který je podle ústavy zdrojem veškeré státní moci, neví nic o tom, čím ho jeho zástupci hodlají obšťastnit. A kdyby se to náhodou alespoň někdo nedozvěděl ze zahraničního tisku, asi bychom dále nic nevěděli. Děkujeme demokratické sociální demokracii za její demokratismus a křesťanským demokratům za nadělenou „křesťanskou demokracii“.

Nestydíte se, pánové, aspoň trochu?

 

Ať již je to tak či onak, měli bychom se snažit  získat potřebné informace o tzv. strategickém dialogu. Třeba je jeho obsah ještě výbušnější, než vládou uskutečňovaná politika vůči migrantům.

J. Skalský