Znovu soudní úspěch proti bezpráví

 

Witikobund

4.7. 2017 

 

Milí sudetští Němci, vážení kolegové, vážení příznivci,

26.6.2017 vynesl Zemský soud v Mnichově I konečný rozsudek ve věci Gottstein/Spolkové vedení sudetoněmeckého landsmanšaftu.

Žaloba ve věci Spolkového shromáždění v roce 2016 a s tím spojeného opakování shromáždění, které pan Posselt a Hörtler iniciovali se snahou vzdát se účelu sdružení, jehož cílem je „opětné získání práv“ a související rehabilitace vyhnanců a usmrcených sudetských Němců, byla plně uznána ve všech bodech.

 

Soudkyně Pohlová ze Zemského soudu Mnichov I oznámila následující rozsudek:

I. Konstatuje se, že požadavek žalovaných Bernda Posselta a Steffena Hörtlera z 18.04.2016 na zápis změn předsednictva a stanov v § 3 (účel) a § 23 (vstup v platnost rozhodčích pravidel), do registru sdružení Zemského soudu Mnichov I,  přijatých  27./28.02.2016 (příloha K1), proti kterým byla vznesena žaloba, je neplatný.

II. Konstatuje se, že oznámení ze dne 18.4.2016 (K1) VR 5524 registru sdružení Zemského soudu v Mnichově,  předloženým protokolem z 27./28.02.2016 (příloha K2), uvedené usnesení a volby z 27./28.02.2016 jsou neplatné.

III. Konstatuje se, že volba mluvčího sudetoněmeckého etnika z 27.2.2016 je neplatná a Bernd Posselt není mluvčím sudetoněmeckého etnika.

IVI. Žalovaný je povinen zaplatit náklady řízení.

 

Rozsudek a odůvodnění rozsudku bude brzo dodáno.

 

Druhá strana má možnost se odvolat proti rozsudku ve lhůtě jednoho měsíce od doručení plného znění rozsudku.

 

Právní zástupci SL eV (sudetoněmeckého landsmanšaftu, registrovaného spolku)  v závěrečném slyšení požadovali o stanovaní časového limitu pro vystoupení advokáta žalobce Veauthiera. To bylo poskytnuto. On však časový klimit nepřekročil. Možná jste tam už uznali, že úsilí SL eV je beznadějné.

Možná jste si uvědomili, že Spolkové shromáždění ve Wiesbadenu je neplatné. Tak to mělo dopadnout, ale jednodušeji. Právní zástupce Veauthier se zeptal pana Voglera na detaily, a brzy s dotazy skončil. Tvrdohlavost a neústupnost vedení sudetoněmeckého landsmanšaftu nelze přehlédnout.

 

Prosím, zvažte následující skutečnosti:

S ohledem na to, že Spolkové shromáždění se mělo ustavit  27.02.2016, k tomu ale nedošlo, protože Edmund Liepold jej jako předseda po otevření uzavřel. Stále nedošlo k právoplatnému spolkovému shromáždění sudetoněmeckého landsmanšaftu. Edmundu Liepoldovi bylo zabráněno takové setkání svolat. Za to je hlavně zodpovědný pan Posselt.

 

Ze strany vedení sudetoněmeckého landsmanšaftu - zejména ze strany pana Lipperta – byly výčitky a obvinění proti panu Liepoldovi potrestány tímto konečným rozsudkem Zemského soudu Mnichov I jako lži.

 

Žalobce Veauthier píše: Z mé I. třídy latiny jsem si zapamatoval citát od Cicera„Nikdy nepřestávat začínaje a nikdy nezačínat přestávat.“

To by měli zejména nyní učinit sudetští Němci na téma nespravedlnosti vyhnání, nepopsatelné do nebe volající nespravedlnosti. Není možné nechat trvat tuto nespravedlnost proti vyhnancům.

 

Všechna rozhodnutí, která schválilo od března 2016 předsednictvo sudetoněmeckého landsmanšaftu jsou neplatná, protože pan Claus Hörrmann nebyl na tato jednání předsednictva, odporující stanovám, pozván, a z tohoto důvodu jsou neplatná.

 

Mé rady spolkovému předsednictvu i od pověřeného právníka doktora Hörrmanna byly všechny ignorovány, spolu s urážlivými poznámkami.

Vzpomínáte si, že klamný předseda Dr. Fechner mne 27.2.2016 urazil jako pokoutního advokáta že?

Nyní pokoutní advokát také tento proces znovu vyhrál.

 

Heinz Veauthier, advokát

http://www.witikobund.de/erneuter-gerichtlicher-erfolg-gegen-das-unrecht/

 

Pro České národní listy volně a kráceně přeložil P. Rejf