Zemanovi protikandidáti monotónní, jak obehraná gramofonová deska

 

Volič v presidentských volbách může zjistit společné  znaky jeho protikandidátů . Na prvním místě je to především neustálé varování před Zemanovou politikou "všech azimutů". Všichni kandidáti unisono pějí jeden obehraný hit - Zeman je "škůdce státu a rozbiječ" tzv.eurojednoty pro svůj příklon k asijským mocnostem, mezi které oni počítají i Rusko. A neustále vypočítávají domnělé "škody a katastrofy" plynoucí prý z takové zahraniční politiky. Aniž by někdo někdy dokázal, jaká škoda Česku vznikla. Opak je pravdou.

 

President Zeman jen napravoval škody vzniklé lokajskou "tibetopolitikou" typickou například pro presidenta Havla, která zničila hospodářské i společenské styky s Čínskou lidovou republikou natolik, že škody lze přičíst zcela někomu jinému...

 

Další mantra, neustále vykládaná jako smrtelný hřích Ing. Zemana, je výrok pana exministra Pospíšila - "Zeman president rozdělitel". Větší nesmysl bychom v naší politice nemohli najít, pomineme-li hermanovské a sobotkovské bláboly o sudetech jako našich přátelích a spojencích.

 

Pan Zeman není rozdělitel ani lidu, ani národa českého, ani třídní bojovník. Pan president je naopak president většiny národa. Je to typický president "dolních milionů proti stovkám elitářů". A  právě toto je příčinou smrtelné zášti, té zášti, kterou teolog pan Halík právě vyjádřil výhružkou voličům - "kdo volí pana Zemana, proviní se proti státu". Odhlédneme-li od morální hanebnosti tohoto výroku, je informačně evidentně nepravdivý. Pan Zeman se prohlašuje vůči protikandidátům za "agenta republiky" nikoli za proruského či pročínského agenta, jak mu neustále předhazují protivníci.

 

Malý státeček, jako je republika v relaci k velmocím, musí udržovat dobré vztahy se všemi mocnostmi, a nikoli být jen lokajským otrokem mocnosti jediné! Toto je princip geopolitiky malého státu "balancéra", jak to například nazývá geopolitik profesor Oskar Krejčí ve svých odborných knihách.

 

Co nabízejí protikandidáti! Všichni nabízejí jedno a totéž. Ještě větší shýbání hlav před Unií, ještě větší otroctví před NATO. Ještě větší protektorátní souhlas s migranty všeho druhu. Ještě větší politiku podpory různých elit, neziskovek a podobných kanálů tekoucích z těla republiky. Někdo by mohl namítnout - president Zeman je eurista! Především je to eurorealista, a je to rovný, nikoli otrocky sehnutý politik. Mohli bychom donekonečna vypočítávat, k čemu všemu se Zemanovi kandidáti zavazují, včetně folklórních slibů o vrácení domněle ztracené "důstojnosti Hradu". Hrad neztratil důstojnost již za Havlových koloběžkářů?? Na blábolech a folklórních mýtech přece nelze stavět volbu presidenta. President Zeman získal podporu národa - jak se projevilo všude, kam přijel - nikoli sliby, ale reálnou prací pro republiku. Prací zkušeného hospodáře doma, a postojem  nezávislého státníka v zahraničí. Proto například my, odbojáři, nemáme jinou alternativu, než volit pana presidenta Zemana. I když nás zato pan profesor Halík posílá do horoucích pekel. (Ostatně, když jsme u folklóru - v pekle  se alespoň  zdarma ohřejeme, a nebudeme musit platit našimi oligarchy předražený  ruský plyn...). Tak to alespoň vidíme my, odbojáři v Boskovicích.

 

Jiří Jaroš Nickelli,

ČSBS Boskovice