Za drtivou většinu uprchlíků na světě může politika Spojených států

 

Víme to už dlouhou dobu, ale až nyní to OSN potvrdila v oficiální zprávě. V zemích s největším počtem uprchlíků bojují vojáci USA nebo jsou terčem útoku, za kterým stojí právě USA.

25.červen 2017 - 21:13

 

Podle UNHCR, více než 65 milionů lidí v loňském roce bylo nuceno opustit své domovy kvůli smrtícím konfliktům. Polovina z nich jsou nezletilí. Všechny dotčené země mají něco společného: Washington zde v nějaké formě vede válku.

 

Jak je možné, že navzdory této skutečnosti neexistuje mezi lidumily Západu, politiky a médii žádný křik a protesty, ale naopak náš „spojenec“ Amerika je považován za „nejlepší“? Americká propaganda propaguje sama sebe a zdá se, že funguje dobře. Sdělovací prostředky řízenýmí fejky jsou hlavně odpovědné za toto utajování.

 

Stále se jenom mluví nebo píše o uprchlících, co pro ně udělat, ale nepíše se o příčinách uprchlictví , že by byl někdo označen , že zato může nebo dokonce odsouzen.

 

Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky UNHCR, který připravil hodnotící zprávu, přinesl dramatická čísla „každé tři vteřiny je člověk vystaven konfliktu a pronásledování, to je kratší doba než potřebujete k přečtení tohoto sdělení“.

 

To, co se ve zprávě výslovně nezmiňuje a musím to udělat, je role amerických vojenských intervencí, přímo nebo nepřímo jako příčina většiny uprchlíků na světě, píše von Freeman v článku na blogu Schall und Rauch.

 

Níže uvedený graf ze zprávy OSN ukazuje odkud uprchlíci v letech 2015-2016 odcházejí

 

Země, ze kterých je většina uprchlíků je Sýrie (12 milionů), Afghánistán (4,7 milionu) a Irák (4,2 milionu).

 

Další vzpoura: Itálie a Řecko si z Německa nevezmou zpět migranty

 

Spojené státy a jejich „koalice ochotných“ jak známo vede válku v Afghánistánu po dobu 16 let (včetně Německa s nelegálním nasazením Bundeswehru) a Iráku po dobu 14 let ... a žádný konec není v nedohlednu. Trumpova vláda dokonce nyní oznámila, že vyšle další tisíce vojáků do Afghánistánu.

 

Každý americký voják stojí americké daňové poplatníky 2,1 milionu dolarů během mise v Afghánistánu. „Military Times“ napsal v září 2016, že války v Iráku a Afghánistánu dosud stály americké daňové poplatníky téměř 5 bilionů dolarů.

 

Toto neuvěřitelné množství peněz přináší jen ničení, utrpení a smrt. Jak by se daly využít pro něco dobrého.

 

V Sýrii vedou Spojené státy zástupnou válku tím, že podporují teroristy v boji legitimnímu režimu po dobu šesti let. Americké letouny bombardují zemi dlouhou dobu a v poslední době také američtí vojáci „pochodují“ v Sýrii.

 

Jak je patrné z grafu, Kolumbie je uveden na 2. místě jako „výrobce“ uprchlíků, s 7,7 miliony Kolumbijců, kteří byli vyhnáni v roce 2016.

 

Stejně jako v Sýrii i zde v Kolumbii vedou Spojené státy proxy válku, od roku 1980 zde financují polovojenské skupiny tzv. „eskadry smrti“, podle Reagana jde o „válku proti drogám“.

 

Tato válka trvá již déle než 50 let a vyhání z domovů miliony lidí.

 

V Kolumbii, po pravdě řečeno, běží válka o drogy, stejně jako v Afghánistánu, který od invaze amerických vojáků se stal světovou jedničkou ve výrobě drog. To znamená, že tajné fondy CIA jsou naplněny !!!

 

Americká zahraniční politika je politikou války, rozšíření chaosu a zkázy, a má na svědomí také konflikt v jižním Súdánu, kde podle zprávy OSN se jedná o nejrychleji rostoucí počet vysídlených lidí.

 

Proč je nuceno k přesídlení většina lidí z Jižního Súdánu? Jižní Súdán má největší zásoby ropy z celé Afriky. Americkým zásahem vypukla válka mezi Severem a podle zprávy OSN asi 3,3 milionu lidí v jižním Súdánu opustilo své domovy od začátku války.

 

Za většinou uprchlíků a vysídlených osob je trestuhodná politika Spojených států. Dělají to zdánlivě vždy tak, že jde o lidská práva, demokracii a humanitární důvody.

 

(rp,prvnizpravy.cz, schallundrauch,UNHCR, foto:arch.)