Za Evropu suverénních národů

 

„Konference nazvané Za Evropu suverénních národů se účastní vedle Marine Le Penové i nizozemský odpůrce islámu Geert Wilders, zástupce severoitalské separatistické Ligy Severu Lorenzo Fontana, představitel rakouské FPÖ Georg Mayer či zástupci podobně zaměřených stran z Británie, Itálie, Německa, Belgie nebo Polska.  

 

Stovky lidí v sobotu protestují proti představitelům evropských protiimigračních a nacionalistických stran z frakce Evropa národů a svobody (ENF), kteří se sjeli na konferenci pořádanou SPD Tomia Okamury. Před Top hotelem Praha na Chodově, kde se akce koná, utvořili uličku hanby a pokřikovali na přicházející účastníky konference.

U zábran rozmístěných před hotelem demonstranti vytvořili uličku hanby a pokřikovali na účastníky konference. Skandovali třeba: „Hanba, hanba” nebo „Styďte se“. K vidění byl třeba také transparent s nápisem: „Nacisti nemají do budoucnosti Evropy co kecat.“

Pokoušeli se také fyzicky znemožnit vstup do hotelu, v čemž jim museli zabránit zasahující policisté. Následně protestující křičeli na účastníky „Fašisti, fašisti!”

Odpůrce konference přišel podpořit i politik KDU-ČSL Hayato Okamura, který je zároveň bratrem předsedy pořádající SPD Tomia Okamury. Z dalších veřejných osobností se protestů zúčastnili například spoluzakladatel Veřejnosti proti násilí Fedor Gál, historik Petr Blažek nebo bývalý velvyslanec Petr Janyška.“

Z článku „Stovky lidí v Praze demonstrují proti Le Penové a Wildersovi. Přišel i Okamurův bratr Hayato“ Novinky.cz

 

Podle posledních průzkumů je stále asi 60-80 % z českých občanů proti nucené migraci, jíž prosazují bruselští papaláši. Jsme proti jakýmkoliv kvótám. Občané ČR a příslušné ústavní orgány mají právo rozhodovat o tom, kdo se k nám může přistěhovat a žít v republice s námi. Pokud se našly stovky lidí, které demonstrovaly proti protiimigračním stranám, pak je třeba jasně říci, že tato nepatrná menšina, jejíž zanedbatelný hlas umocňují média vším možným způsobem, vlastně kraválovala proti velké většině svých vlastních spoluobčanů. 

 

Mezi tzv. demonstranty byly, jak vyplývá z uvedeného, i členové či stoupenci KDU, jež o sobě kdysi prohlašovala, že je klidnou sílou. Nově je součástí „Demokratického bloku“. Když demokracie, tak demokracie! Co je na počínání kraválistů  demokratického? Vždyť vlastně se staví proti velké většině našeho národa a nadto ho uráží různými výrazy, které by se hodily spíše pro označení jich samotných a ne účastníků konference.  Demokracie je vláda většiny. KDU dostala výprask od voličů a stala se okrajovou stranou. To je fakt, z kterého by měla vycházet. Většinu by měla ctít. Nikdo ji však nemůže omezoval v aspiracích stát se v budoucnosti novou většinou.  Ale  způsob, jakým se nyní ukázala, jak jsme přesvědčeni, spíše vede na politický ošklivec. Uvědomí si to alespoň někteří její funkcionáři a povedou stranu jinak, než dokáže současné vedení?

 

Kraválisté ostře útočí proti i tzv. nacionalistickým stranám. Které to vlastně jsou? Jsou to ve skutečnosti vlastenecké strany či hnutí. Stačí je, jak si myslí  kraválisté,  pouze označit za nacionalistické a pak po nich začít plivat a házet špínu? Chyba lávky! Těch pár křičících jednotlivců a skupinek nemá žádný patent na rozum, aby mohli vynášet takovéto soudy a autoritativně rozhodovat o tom, kdo je kdo. Svým jednáním spíše oni sami připomínají  fašisty a nacisty, než ti, kdož konferují. Uličku hanby vytvořili sami pro sebe, svým řevem a nadávkami. Není sprosťák ten, jemuž nadávají, ale ten, kdo nadává. A my víme, že byli to kraválisté, kdo ruší předem nahlášenou konferenci.

 

Není to náhodou, že mezi povykujícími jsou lidé z KDU. Tato strana i v nedávné minulosti dokázala svou velikou příchylnost tzv. landsmanšaftu. Její předseda, pan Pavel Bělobrádek, sám sebe označil za sudetského Čecha, jindy pak za Čecha narozeného v Sudetech,  a území „politických Sudet“ rozmnožil o celou Šumavu a město Brno. Asi na základě vlastního vnuknutí. A když jsme se ho na uvedené ptali, nic jsme se v podstatě nedozvěděli. Neměli bychom spíše demonstrovat proti takovým výrokům, které se dotýkají republiky i českého národa?

 

Myslím, že je možné spíše se solidarizovat s konferujícími stranami, tedy i s Okamurou, než s kraválisty. I my se hlásíme k těm, kdož trvají na tom, že Brusel nemá žádné právo nám vnucovat migranty. My sami a naše ústavní orgány o tom rozhodujeme. A nadto i my si myslíme, že Evropa má být svobodným společenstvím svrchovaných a rovnoprávných národních států a nikoliv bruselským superstrátem, v němž by dominovalo Německo. Nechceme se stát ani 17. zemí SRN, ani německou ekonomickou kolonií. Láska k vlasti je přirozeným a ušlechtilým citem, za který nemůže být nikdo sankcionován. Jako lidé litujeme ty, kteří o svém čeští neví nebo o něm pochybují.

J. Kovář