Vysmívané Rusko s rozpočtem 40 miliard ohrožuje USA s rozpočtem 700 miliard dolarů na zbrojení!

 

 

    Zveřejněno: 18. 12. 2017

 

„Výdaje na zbrojení jsou vyvážené,“ řekl Putin. „Musíme zajistit naši národní bezpečnost a za druhé nesmíme ohrozit ekonomiku,“ dodal. Jenomže jediné srovnání, které prezident Putin učinil, bylo vůči vlastnímu rozpočtu. A demagogie USA bije do očí.

 Zatímco ruské vojenské výdaje pro příští rok činí 2,8 procenta HDP (asi 46 miliard dolarů), v USA je nyní podepisován zákon o výdajích ve výši 700 miliard dolarů.

 

Prapodivný svět

 

Takže stát, který má základny po celém světě a obklíčil Rusko ze všech stran, zoufale žádá ostatní státy NATO, že je jejich povinností na války přispět. Vážně ale musíme válčit? Má naše armáda válčit? Chránit určitě. Chránit civilisty určitě. Chránit nemocnice proti šílencům určitě. Ale jak bránit nemocnice a civilisty, pokud bomby padají z bombardérů USA? A je jedno, zda je to Vietnam, či jakési prapodivné arabské revoluce a rozvrácená zem od Iráku po Libyi. Země, které občany Československa dokonce chránily a našim rodičům nezkřížily vlásek na hlavě. Dokonce Plzeň - Škoda a další velké závody do těchto zemí vyvážely své výrobky a dodnes se tam vzpomíná na značku "Made in Czechoslovakia".  Naopak to Němci nás hnali do válek, US ARMY žádají peníze na válčení, protože obrovské dluhy neutáhnou stejně tak, jako šílená inflace v předválečném Německu.

 

A proč nejvíc zuří prapodivná demokracie v USA? V roce 2000 se už těšily nadnárodní firmy, jak vkročí suchou nohou do Ruska a Jelcin jim k tomu zatleská. Pak nastoupil prezident Putin a stal se šok:  „Průmysl stoupl o 60 procent, zpracovatelský o 70 procent. Reálný výdělek poklesl v souvislosti s krizovými lety, ale od počátku roku 2000 stoupl 3,5krát.”

„Chci říci, že ekonomika skutečně roste, nikdy nic nepřipisujeme. Co se týká růstu HDP, činí 1,6 procenta, co se týká průmyslu, je to taky 1,5 procenta, dobře roste automobilový průmysl, farmaceutický, ale i zemědělství rostlo o tři procenta, měli jsme rekordní úrodu, vůbec největší za dobu existence Ruské federace,“ dodal Putin a vysvětlil, proč ekonomika opět roste: „Růst je způsoben tím, že jsme v polovině roku 2014 a během roku 2015 překonali dva šoky - prudký pokles cen energií a vliv sankcí. Naše země se začala více spoléhat na vnitřní poptávku. Překonali jsme recesi a dostáváme se na trajektorii stabilního růstu, protože investice - především kapitálové - jsou vysoké, rostou o 4,4 procenta, takže investice do rozvoje převyšují růst. Ve střednědobém výhledu je již garantován další růst.”

A prezident Putin neopomněl zdůraznit i  úspěšný boj s inflací, která je nižší, než se čekalo. Řízení inflace je podle něj správný proces. Putin zmínil, že Rusko snižovalo úrokovou sazbu na 8,25 procenta, letos už pětkrát.

 

A proč ten dramatický obrat, když se ještě v roce 1999 Clinton líbal s Jelcinem a Jelcin mu tancoval kozáčka?

Putin nechal opevnit hranice ze všech stran, když viděl rozpínavost USA pod rouškou NATO a poslední zásah rozkazu prezidenta Putina US ARMY vyloženě zdrtil: když už se počítalo, že americké jednotky obsadí Krym na povolení Ukrajiny se zdůvodněním, že farizejsky pomůže Rusku s teroristy na Olympiádě a proto je nutná základna Pentagonu na Krymu,  ruská armáda tam svoji základnu bleskově posílila. To děsivě otřáslo sebevědomím namyšlených generálů a zuřil i bývalý komunista z NATO generál Petr Pavel.

Proč komunista generál Petr Pavel nevystoupí ve veřejnoprávní televizi (Štětina, Gabal a další tvrdí, že jednou komunista, vždy komunista) a neřekne, co se dělo na Krymu před tím, než tam vstoupili "zelení mužíčci"?  Vážně toho chceme od komunisty, který přísahal na komunistickou přísahu tolik? Ví, že když tenkrát skládal jako komunista přísahu ČSSR, vlála nad ním vlajka: "Pravda vítězí"?

Že následné referendum na Krymu potvrdilo to, co se veřejně šuškalo, že Rusové na Krymu se bojí genocidy z Ukrajiny a budou rádi, že je ochrání ruská armáda?

Jistě, část extrémistů tvrdí, že to není pravda a kdo toto tvrdí, je placen Putinem. Jenomže tito extrémisté zapomínají, že nejsme banánová republika a majorita vymýtila negramotnost už velmi dávno. Že lidé v naší vlasti se vyznají v mapách. Že čeští občané si snadno ověří místa, kde byla armáda SSSR, že se dnes prohání ta americká mírová. Že se prohání v Japonsku, v Jižní Koreji, v Německu. Že skoro není místa na zemi, kde by nestavěla základny a každému, kdo nesouhlasí, nevyhrožovala smrtí.  Nebo sankcemi. Nebo ratingem, což je to samé. Či zvýšením cel a embargem. Kdo nejde s USA, jde proti nim. Nám to vnucovali komunisti z SSSR. Dnes totéž říkají ti z amerického NATO. Každý si může ověřit. Je to snadné. A výhrůžky SSSR si pamatuje 50% ještě dnes. A můžeme porovnávat s tím, co nám vtloukají do hlav dnes.

http://www.skrytapravda.cz/zahranicni/1301-vysmivane-rusko-s-rozpoctem-40-miliard-ohrozuje-usa-s-rozpoctem-700-miliard-dolaru-na-zbrojeni