Výročí nacistických zvěrstev je tady

 

Máme zde černé výročí likvidace obyvatel Lidic a Ležáků. Pro naši přítomnost a budoucnost je potřeba nezapomenout na naši minulost. Brutální masakr obyvatel Ležáků a Lidic byl projevem totálního zla ze strany nacistického Německa. Je to nejenom symbol a nikdy neodpustitelná krutost, ale i varování. Je třeba mít na paměti, že gestapo a jednotky SS prováděly v naší okupované republice hrůzy, vraždy, likvidace rodin a podobná zvěrstva nepřetržitě.

 

Jak je možné, že se dnes zástupci vládní KDU-ČSL mají potřebu bratřit se Sudetoněmeckým landsmanšaftem? Naše republika se nemá za co omlouvat. Jako okupovaný stát, kde byly prováděny neodpustitelné zločiny, nemůžeme přijmout jakoukoliv formu usmíření.

 

Pojďme si připomenout, že šílená likvidace nejenom dvou nejznámějších vesnic měla ukázat národu krutost v případě jakéhokoliv odporu vůči okupaci a odradit jej od neposlušnosti. Původní myšlenka Německa ale měla vést k našemu totálnímu vyhlazení a získání našeho území. Takzvaná heydrichiáda a následné agrese měly dokonce za následek, že zrádci z řad našich tehdejších a řízením osudu opět dnešních spojenců rozhodli o celkové neplatnosti mnichovského diktátu od jeho počátku pozdě.

 

Byli to právě příslušníci německé národnostní menšiny na území tehdejšího Československa, kteří nadšeně vítali zabrání našeho pohraničí hitlerovským Německem, čímž celému aktu porušení mezinárodního práva dodali legitimitu. Rovněž známé příběhy z Brna, kde již krátce po okupaci byli veřejně popravováni skvělí čeští lidé, vlastenci, za hojné účasti brněnských Němců, svědčí o touze nastolit vládu strachu a bezmoci, která měla zcela zdecimovat republiku. Jejich zájem byl dokonce takový, že lístky na tyto vraždy byly zcela vyprodány.

 

Někteří se nám snaží namluvit, že uplatňování kolektivní viny je nesprávné. Pojďme si to rozebrat. Evropě osudný fanatismus byl především fanatismem 100 milionů Němců v jejich domovském státě i mezi jeho pátými kolonami v okolních zemích. Nebyl to fanatismus pouze té desetiny Němců, kteří byli v NSDAP či jejích odnožích, například SdP, která svým karlovarským programem podrývala a následně demontovala Československo za nadšeného jásotu všech sudetských Němců, i těch bezpartijních.

 

My dnes nesmíme zapomínat na historické události a podle toho obezřetně hájit naše zájmy, abychom nedovolili podobné ataky vůči našim občanům nikdy opakovat. Je nehorázné, že někteří aktuální představitelé vládní politiky, zvláště z KDU-ČSL, mají potřebu tyto události zpochybňovat a rádi chodí na akce Sudetoněmeckého landsmanšaftu.

Miloslava VOSTRÁ

http://www.halonoviny.cz/articles/view/45640231

Přišlo e-mailem