Vyhraje-li volby Merkelová, nastanou pro střední a východní Evropu další problémy

 

Thomas de Maziere, německý spolkový ministr za CDU, nám říká:

"Ich zníženie odmieta a naopak chce presadiť, aby rovnaké dávky ako v Nemecku dostávali imigranti v celej EÚ. Krajiny strednej a východnej Európy tak budú musieť výrazne navýšiť dávky pre imigrantov.

Nemecký minister tiež chce zjednotiť normy pre prijímanie migrantov vrátane azylových konaní. Nemecko má príliš liberálne normy a preto by sa Slovensko muselo vzdať svojej prísnej azylovej politiky, čím by sa do krajiny dostalo oveľa viac imigrantov."

 

Opakujeme jeho slova, abyste náhodou je nepřešli. Jsou totiž velmi důležitá. Co z nich vyplývá? Pokud CDU/CSU vyhrají volby, pak se máme na co těšit. Zřejmě budeme donuceni, tedy "naši představitelé", abychom zvýšili dávky pro migranty a zavedli stejnou azylovou politiku jako má Německo.


Jak to může dopadnout? Náš sociální systém se pravděpodobně, pokud se budeme ve všem opičit po Německu, časem zhroutí. Důchodci budou brát memnší důchody, než budou migrantské dávky: A to není možné! Byla by to hrubá diskriminace našich lidí, kteří po celý život vytvářeli hodnoty, jež nyní všichni využíváme. A co více! Bylo by to nelidské!


Pokud si Němci sami ústy paní A. Merkelové pozvali do Německa migranty, ať se o ně starají a nesnaží se je rozvážet do okolních států. My máme dost svých sociálních problémů, které nám Němci nemohou a ani nesmí dále navyšovat. My si migranty dovolit nemůžeme Musíme přednostně řešit naléhavou situaci lidí sociálně potřebných. V souvislosti s uvedeným se nám však vnucuje otázka, jak můžou Němci si počínat tak, jako kdyby to byli jen oni, kteří v EU rozhodují. Čekali jsme, že Němci budou evropští a ne Evropa německá.  Jestliže naše očekáváni se nenaplnila a EU je stále více německá, pak my v unii nemáme co dělat. Rychle z ní ven jinak se staneme satelity SRN.


A dále. Oficiální syrské orgány již delší dobu evropské politiky žádají, aby ze Sýrie neodváděli syrské uprchlíky. Aby jim pomáhali přímo na místě. Proč tedy Německo činí opak? Proč postupuje i proti prosbám syrských náboženských představitelů? Situace v Sýrii se mění k lepšímu. Novou Sýrii budou muset vybudovat především sami Syřané. Proces rekonstrukce by však měly financovat státy, které nesou odpovědnost za současný stav. Bojí se kancléřka A. Merkelová říci pravdu o vzniku a průběhu války v Sýrii na mezinárodním fóru? Asi ano, když znásilňuje menší evropské státy, aby se podvolily německé azylové politice. Ano, německá migrantská politika je pro nás, pro Českou republiku, velmi nebezpečná. Může vést až k hluboké destabilizaci celé naší společnosti Proto ji odmítáme.

J. Kovář