Volby hlavy státu

Brzy půjdeme k volbám prezidenta ČR, který bývá též pro svou reprezentační roli nazýván hlavou státu. Na ten post kandidují někteří opravdoví "hlavouni", jako třeba tento:

Docela se divím, že nekandiduje pan Kalousek. Že by mu po volebním výsledku, kdy za podezřelých okolností prolezl do poslanecké sněmovna s odřenými částmi těla, došla kuráž a ani pitím to nedohnal?

Ale soudruhu Kalousku...příspěvek jeho spolupracovníka z Mitasu

Tak trochu mne rozesmívá, když někdo pořád omílá, jak zločinní byli komunisté, rád bych věděl, kdo tu vlastně komunista nebyl, já si myslím, že duchem byli „komouši“ i ti, co neměli průkaz.

Ale soudruhu Kalousku? To máš tak velkou sklerózu, z toho požívání alkoholu?

Když jsem dělal v Mitasu, měli jsme tam na investičním odboru mladého ambiciózního lidovce. Verboval lidi do BSP (pro ty, co nebyli na světě - Brigáda socialistické práce) jedné dělal dokonce vedoucího. Na 1. máje vždy nosil vlajku SSSR, skandoval hesla, jako AŤ ŽIJE SSSR, SOUDRUH BREŽNĚV, KSČ A SOUDRUH HUSÁK, ATD. Proklínal západní imperialisty a vrahy z Wall Streetu. Ten mladý lidovec se jmenoval soudruh Miroslav Kalousek. Když byl na učilišti, tak jako učeň (učňovský obor s maturitou), tak na praxi v závodě, zahajoval výroční schůze KSČ, ROH a SSM, recitací angažované poezie. Byl velice aktivní ve výboru SSM, vedl studio mladých, organizoval brigády na pomoc zemědělcům a vyzýval členy SSM k uzavření hodnotných závazků ke každému výročí (VŘSR, Sjezdy KSČ, KSSS a SSM). Jenom nechápu, proč v žádném životopise neuvádí učiliště, kde se vyučil a podnik, kde vykonával praxi a pak pracoval, než odešel na VŠCHT.

Jiří Zahradník, Hradec Králové, 25. 11. 2017 

http://severoceskapravda.cz/index.php/informace/1517-volby-hlavy-st%C3%A1tu