Vlčí hrozba a nebohá česká Karkulka

 

Už jedou !  Noční vlci už jedou !! Ta zpráva o krvelačné smečce Nočních vlků se rozšířila rychlostí blesku i do těch nejzapadlejších koutů našich vesniček. I má stařičká sousedka na chalupě, po těchto zprávách  s hrůzou v očích utíkala pustit psa, zamknout  dveře od baráku i vrátka od kurníku. Vzpomněla si zcela jistě na tu pohádku o zlém vlkovi a nebohé Karkulce.

 

Místo radosti a vděku, u výročí osvobození od nacismu, vidíme na televizních obrazovkách i z prvních stránek novin, ustarané tváře českých politiků. Dle jejich slov a nářku v médiích, motorkáři zvaní „Noční vlci“ ohrožují naši vlast. V mediích jsme ujišťováni, že v jednotě se spojenci v  NATO jsme připraveni  čelit této hrozbě z východu, tedy nejspíše zákazem cesty.      

 

Také naše kavárenská elita, tak jako v minulosti, už něco podepisuje….. V kavárnách na stole je petice proti této „vlčí hrozbě“.  Policie ČR bude nejspíše v pohotovosti. Varování jistě půjde i do škol, i do Domovů seniorů. Případné shromažďování u motorek, či dokonce fotografování s Nočními vlky,  bude nežádoucí. Mávání ruskou vlajkou, se rovná provokaci. Účast na jejich akcích je pak velezradou. Někde již preventivně odstraňují  památníky  „východních“ osvoboditelů.  Přesto strach obchází naše media. Vystrašená kavárna volá po zákazu průjezdu. A naši ustaraní politici asi podlehnou tomuto volání.

 

Letouny Gripen, na sváteční Den vítězství  přeletí nad Prahou. Jejich motory zahřmí i nad sídlem prezidenta. Však i ten nedávný průjezd amerických Dragounů cestou z Pobaltí, se konal za velkého jásotu a mávání americkými vlaječkami a to jistě svědčilo o našem odhodlání. Však ta fota, o radosti dětí i fandů armádní techniky, obletěla celý svět. To aby nás ten vlk nesežral,  jako v té známé pohádce.

 

Dle posledních zpráv někteří motorkáři, už překročili polskou hranici. Chtějí se vydat ve stopách svých dědů, otců, kteří před 70 lety vyháněli nacisty z Evropy. Jen v  Československu našlo svou smrt 140.000 sovětských vojáků. Další miliony hrobů  jsou roztroušeny na jejich bojové cestě od Moskvy, Stalingradu,  až do Německa. Byli to oni, co vyháněli nacisty a jejich přisluhovače ze své vlasti, ale i z dalších zemí Evropy. Rudá armáda donesla vítězný prapor až do Berlína, na budovu Říšského kancléřství. 

Dnes jejich vnukové, synové, vyjeli na motorkách z Moskvy, aby navštívili hroby svých hrdinných předků. Po Bělorusku, Polsku, mezi dalšími jejich cíli bude i Česká republika. Chtějí položit květiny válečným hrdinům na Olšanech, tedy pokud naše vrchnost dovolí.

A po bratislavském Děvínu, pojedou dále z Vídně až do Berlína. Tam všude přejí se poklonit  památce svých předků. Cestou se poklonili i polským obětem u obce Katyň nedaleko Smolenska. Mám obavu, že jejich cesta  na hroby předků  zůstane nesplněna. 

 

Tak to jsou, babičko, ti Noční vlci……

 

Přemysl Votava

(České národní sdružení)