V průběhu 90. let minulého století se mapa Evropy začala měnit

 

Zanikl Sovětský svaz. Tak byl umožněna agrese proti Jugoslávii, jíž podněcovalo znovu sjednocené Německo. M. Gorbačov se stal Němcem roku a Německo vstoupilo na evropskou šachovnici v nové síle. Zlý sen Francouzů a Angličanů, F. Mitterrand a M. Thatcherová varovali důrazně Gorbačova před tímto krokem,.se naplnil. Srbové, kteří se tak drze a úspěšně postavili německé moci v první i druhé světové válce, byli sraženi na kolena, jak to požadoval Klaus Kinkel. Vyvrcholením tohoto procesu bylo bombardování Srbska  a Černé hory letectvem NATO. I německá letadla znovu rozsévala smrt v Srbsku.

 

Západu vůbec nevadila rezoluce Rady bezpečnosti č. 1244, že Kosovo je součástí Srbska. Srbové byli z Kosova vyhnání, pokud tam zůstali, stali se z nich lidé téměř bez práv. Američané a EU začali na Kosovu hospodařit. Že se občas ztratil nějaký Srb, to jim nevadilo. Pak když se zjistilo, že na Kosovu kvetl obchod s lidskými orgány, dárci byli převážně Srbové, došlo k vyšetřování. Vyšetřovalo se a vyšetřovalo a nakonec hora se zachvěla a porodila – myš.

 

Není jistě náhodou, že slovanské státy - Sovětský svaz, Česká a slovenská federativní republika, Svazová republika Jugoslávie – byly zničeny a Německo sjednoceno. Za krátkou dobu poté SRN se ujala vedení EU. Německo se stalo méně evropským a EU více německou. Někteří politologové mluví o EU jako o čtvrtém rajchu. Proto i my máme opětné  problémy s Německem a landsmanšaftem, které zesilují činností páté kolony u nás. Je nutné tento vývoj konečně zastavit. Jinak nás čeká osud Lužických Srbů, v tom lepším případě.

J. Kovář