V Moskvě proběhla akce „Den Sanya"

10. srpna proběhla v Moskvě propagační akce „Den Sanya" na téma „Krásná Sanya, romantické pozvání", s cílem prezentovat turistické zdroje čínského města Sanya a posílil hlubokou výměnu s Moskvou v oblasti kultury a cestovního ruchu.

Slavnostního zahájení akce se zúčastnil čínský velvyslanec v Rusku Li Hui. Li Hui uvedl, že čínsko-ruské strategické partnerské vztahy se stabilně rozvijí, spolupráce ve všech oblastech dosáhla plodných výsledků a zejména spolupráce v cestovním ruchu se stává novým pilířem bilaterálních vztahů. Město Sanya v čínské provincii Hainan je světově známé letovisko, které je velmi oblíbené mezi obyvateli Ruska. Mnoho ruských turistů má krásné a nezapomenutelné vzpomínky na Sanya, a také prostřednictvím tohoto krásného pobřežního města lépe porozuměli Číně a zamilovali si ji.

Primátor města Sanya Wu Yanjun uvedl, že Sanya má příznivé podmínky a bohaté zdroje. Každý rok přiláká 10 milionů domácích i zahraničních turistů. Vzhledem k tomu, že služby visa, letecké linky, služby v ruštině a další podmínky se neustále zlepšují, nabízí Sanya ruským turistům stále pohodlnější turistické prostředí.

Podle statistiky navštívilo v první polovině roku 2017 Sanya více než 126 tisíc ruských turistů, což se zvýšilo o 443,9 % oproti loňskému roku

http://czech.cri.cn/811/2017/08/11/1s173202.htm