Útoky na pana prezidenta pokračují


K těm nedávným hojně přispěl i D. Herman. " Přímo Zeman osobně mi řekl, abych nepřijímal dalajlámu, jinak strýce nevyznamená." (Novinky.cz, 22.10.2016)

Hrad toto tvrzení odmítl. O Hermanovi víme své. Pan prezident Zeman je sice znám svou přímočarostí, otevřeností, nikoliv však obchodováním něco za něco. A nějaké kšeftíky dokonce s panem Hermanem již vůbec nepřicházejí v úvahu. Pan prezident jistě je o kulturministrovi velmi dobře informován.



Dnes „trumfuje“ proti prezidentovi i premiér B. Sobotka. Jaksi mu to nevychází. Ochotně se připojují i kádeuáci.. V Senátu dokonce sbírají podpisy senátorů na ústavní žalobu. ODS vystupuje z nicoty a požaduje, aby prezident okamžitě odvolal A. Babiše. Topovci jsou dokonce ochotni v parlamentu Sobotku podpořit, protože, jak se vyjádřil pan M. Kalousek, premiér hájí demokracii. Média hlavního proudu protizemanovsky píší již dlouho. Současné útoky na pana prezidenta, které jsou jen novými články řetězu, vytvářeného již několik let, míří však i na naši státnost. Chybí nám velmi zákon na ochranu republiky, který by současně chránil i přední české ústavní činitele, zejména prezidenta republiky. Proč tento zákon nemáme? Pokud existuje zájem na zeslabování či dokonce destrukci naší státnosti, podporovaný i „blízkým zahraničím“, tak silný prezident je překážkou takových a podobných cílů. Z hlediska destrukčních sil je nutné prezidenta zcela dehonestovat, srazit na kolena a nakonec i odstranit. Proč ho tedy ještě chránit zákonem? To by přece bylo viditelně kontraproduktivním krokem.



Že do prezidenta se může kdekdo beztrestně trefovat, svědčí i trapné dozvuky útoků na něj v Praze na Albertově. Tam létala zvukem nejen slova urážlivá, ale i rajčata a snad i nějaké vejce. Ochranka se snažila je zachytávat otevřenými deštníky. Že šlo původně o pietní akci a snaživci z ní udělali ostrou protiprezidentskou demonstraci, to je, jak příslušné orgány reagovaly, věc zřejmě zcela podružná. Důsledky? Táhne se vyšetřování, probíhá soudní řízení. Jednou příslušný orgán konstatuje, že šlo jen o přestupek proti občanskému soužití, brzy nato, že o přestupek nešlo, po druhé zase někdo konstatuje, že šlo o výtržnictví. Takové tahanice probíhají již asi 3 roky a dosud zřejmě nikdo nebyl pravomocně odsouzen. Před soudem posledně stál již pouhý jeden vrhač, který div si nestěžoval, že jej zbůhdarma obtěžují.



Takto je prezident republiky, který je podle Ústavy ČR hlavou státu a vrchním velitelem čs. ozbrojených sil, chráněn. Jak to vše je ostudné! Prezident, jak vidno, může být tedy "loven". A že někdo z nezištných důvodů stáhne prezidentskou standartu a odcizí ji, také není trestným činem. Nad tím vším rozum obyčejného člověka zůstává stát. Myslící člověk si klade otázku, jak je to možné? Odpovědi řádné se mu nedostane. Alespoň zatím v dohledné době nikoliv.



Do popředí našeho zájmu se dostává i činnost současné vlády. Její představitelé, někdy i státní delegace, jednají s některými zemskými vládami či jednotlivými zemskými ministry, zejména s Bavorskem. Mohli bychom říci, že naši státnost tímto způsobem pozemšťují. Bavorsko jako jedna ze zemí SRN se těší jen fragmentární svrchovanost, má tedy neúplnou mezinárodněprávní subjektivitu. Sobotkovci s kádeuáky jdou však ještě dále. Jednají s představiteli tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu (SL), který je spolkem zcela bez jakékoliv mezinárodněprávní subjektivity. To jsou příklady smutných skutečností, které nemohou nemít faktický negativní vliv na naši  státnost.



Prezidentské volby budou až v r. 2018, přesto již některá média představují kandidáty na prezidentskou funkci. můžeme tedy říci, že rozjíždějící se volební kampaň na volby v roce 2018 navazuje na vše dřívější, co proti prezidentu Zemanovi směřovalo.



Cílem je dehonestace pana prezidenta a naopak neustále vnucování jiných kandidátů na prezidentskou funkci. Lidem se musí v průběhu řady budoucích měsíců dostat do hlavy, třeba i podprahovou metodou, tolik a takových informací, které by nějak zpochybňovaly důvěryhodnost pana prezidenta alespoň u části voličů. Cíl je jasný. Diskvalifikovat pana prezidenta a tak umožnit nadějnou kandidaturu nějaké českého "Kisky" nebo někoho podobného, kdo by mohl ve volbách proti Zemanovi případně i uspět.



Na všechny současné i budoucí útoky proti panu prezidentovi hleďte jako na účelové kroky, jejichž cílem je zbavit republiku důstojného prezidenta a nahradit ho nějakým poslušným "velikánem", který by skákal podle cizích not.



Za panem prezidentem Zemanem stojíme a nedáme si ho vzít! Našim cílem je, aby pan prezident zůstal na Hradě i po druhé volební období. Je to v zájmu republiky i českého lidu.

J. Skalský